Vin vremuri grele pentru patronii din HoReCa: Ce vor fi obligați să afișeze în meniu

Vin vremuri grele pentru patronii din HoReCa! Potrivit unui ordin al președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), publicat în Monitorul Oficial, din luna decembrie a acestui an, toate restaurantele din țară vor fi obligate să afișeze în meniu nu numai ingredientele fiecărui preparat, ca până acum, dar și cantitatea fiecăruia în parte și valorile sale nutriționale, cum ar fi nivelul de zahăr, aditivi și grăsimi.

În aproape trei luni, oamenii vor şti cu exactitate ce conţin preparatele pe care le comandă la restaurant, transmite ANPC.

Când cumperi un produs ambalat, găsești toate detaliile legate de cantități si ingrediente pe ambalajul acestuia.
Dacă, în schimb, ajungi la orice formă de alimentație publică, fie că vorbim despre restaurant, fie că vorbim despre fast-food, șansa de a afla ce mănânci este la mâna operatorului economic”, a transmis Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Vin vremuri grele pentru patronii din HoReCa

Inițiativa acestui ordin aparține consumatorilor, pe care i-am ascultat, și a fost dezvoltată la nivelul Autorității. Consider că nu despre curajul de a semna vorbim, ci despre responsabilitatea față de consumatori”, a mai adăugat președintele ANPC.

De asemenea, ANPC avertizează că patronii restaurantelor care nu vor respecta noile reguli vor avea activitatea suspendată.

Ingredientele folosite trebuie menționate obligatoriu numai în cazul în care cantitatea depășește 20 de grame.

Declarația nutrițională a fiecărui produs trebuie să cuprindă valoarea energetică, adică numărul de calorii și cantitatea de zahăr, sare, grăsimi, acizii grași nesaturați, dar mai ales aditivii utilizați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...