Viorica Dăncilă revine pe scena publică! Totul despre consultantul BNR. Ce salariu va avea

Viorica Dăncilă a dat lovitura! Biroul de presă al BNR a confirmat faptul că fosta șefă a PSD a fost numită în funcția de consultant de strategie al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

Social-democrata va ocupa funcția de Consultant pe Strategia de Sustenabilitate şi Energie Verde la Banca Naţională Română. Dăncilă a fost angajată în 15 mai, iar salariul său net va fi de circa 10.000 de lei lunar, potrivit informațiilor G4Media.ro.

Pentru a se angaja în corpul consultanților, din care mai fac parte circa 20 de persoane, Dăncilă a depus un dosar și a susținut un interviu.

Cine este Viorica Dăncilă

Prima femeie care a ocupat funcția de premier la noi în țară este Viorica Dăncilă. Ea s-a născut pe 16 decembrie 1963 în Roșiorii de Vede. Părinții săi au divorțat de tineri. Mama era țesătoare la fabrica de postavuri „Dorobanțul”, iar tatăl, Filimon Nica, era plutonier major în Armata Română.

În perioada 1978 și 1980, Viorica Dăncilă a urmat clasele a-IX-a și a X-a la Licerul „Mihai Viteazu” din Ploiești. Totuși, studiile liceale le-a finalizat la Liceul Energetic din același oraș. Ulterior, în anul 1988,  social-democrata a urmat studiile Facultății Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, din cadrul Institutului de Petrol și Gaze Ploiești, În 2006, a obținut masterul Spațiul Public European, în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București.

Un an de zile, Viorica Dăncilă a fost profesoară la la Liceul Industrial din Videle. Din 1997 până în 2009 a fost inginer la Petrom SA, sucursala Videle, serviciul Monitorizare Producție Țiței și Gaze.

Viorica Dăncilă este căsătorită cu Cristinel Dăncilă, manager la OMV Petrom și fost consilier PSD în Consiliul Județean Teleorman. Împreună, cei doi au un fiu, Victor Florin. Acesta a fost înfiat de cuplul Viorica–Cristinel Dăncilă în ianuarie 1990 de la o familie cu opt copii din Butești, Teleorman.

Averea Vioricăi Dăncilă

Ultima declarație de avere completată de Viorica Dăncilă a fost completată anul trecut, atunci când a candidat pentru alegerile prezidențiale. Conform documentului, soții Dăncilă dețin un teren intravilan de 544 metri pătrați. De asemenea, cuplul Dăncilă deţine şi două terenuri moştenite: un teren intravilan de 1.200 de metri pătraţi şi un teren agricol de două hectare. Tot împreună, soții Dăncilă dețin și un apartament, de 100 de metri pătrați, iar Viorica Dăncilă mai are și unul moștenit, de 40 de metri pătrați. Viorica şi Cristinel Dăncilă mai deţin împreună o casă de vacanţă de 417 mp şi una de locuit de 140 de mp.

Viorica Dăncilă are în proprietate bijuterii de aur (inele, cercei, pandantive, brăţări, broşe) în valoare estimată de 5.000 de euro. În ceea ce priveşte maşinile, Viorica Dăncilă a declarat că este proprietarul unui Volkswagen Passat din 2014.

Prezidenţiabilul PSD avea, în 2019, în opt conturi, dechise la trei bănci, suma de 518.218 de lei. Unul dintre aceste conturi era un fond de investiţii de pensii private în valoare de 43.859 de lei. De asemenea, Dăncilă avea 57.615 euro în patru conturi şi 18.233 de dolari într-un alt cont bancar. În același document, social-democrata a declarat că a obținut de la Secretariatul General al Guvernului suma de 142.519 de lei din activitatea ca premier şi suma de 32.628 de euro ca europarlamentar. La aceeaşi categorie a declarat că soţul, Cristinel Dăncilă, a obţinut venituri de 325.949 de lei de la OMV Petrom Piteşti.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...