Viorica Dăncilă și Orlando Teodorovici își fac partid. Cum a fost catalogat anunțul

Publicat: 01 apr. 2021, 14:19, de Cezar Amariei, în ACTUALITATE , ? cititori
Viorica Dăncilă și Orlando Teodorovici își fac partid. Cum a fost catalogat anunțul

Faptul că fostul premier și ministrul finanțelor și-ar face propria grupare politică este catalogat drept „știre falsă” de către Eugen Orlando Teodorovici.  

„Un nou FAKE NEWS despre mine. Tocmai am aflat ce mai ”fac” de la un post TV, cunoscut și recunoscut pentru Fake-News-uri grosolane (recte, iRealitatea TV)… Mai exact, că aș înființa un partid nou cu Viorica Dăncilă… Nimic mai fals‼”, a scris fostul ministru pe pagina personală de Facebook.

Acesta susține că va fi primul care va anunța momentul când va reintra în vreun partid politic sau când va înființa unul. În prezent se ocupă de afaceri, în mediul privat.

„Grav este că respectivul post TV m-a sunat să confirm știrea și le-am spus CLAR că nu e adevărată! Cu toate acestea, au dat-o pe post… Cum am aflat că au dat-o în barā (căci doar nu credeți că mă uitam la respectivul post)? Mi-a spus Victor Ponta că ar vrea să se înscrie și el în noul partid… Măcar știu pe cine pot conta, întotdeauna”, a mai adăugat ironic Teodorovici.

Senator din partea PSD, în două legislaturi, Teodorovici a ocupat și funcția de ministru al Fondurilor Europene (2012 – 2015) și al Finanțelor în două rânduri: 2015, respectiv 2018 – 2019.

Una din ultimele acțiuni publice marcante a fost „manifestul” adresat anul trecut conducerii Partidului Social Democrat. Fostul ministru de Finanțe avertizează că organizarea Congresului extraordinar din 22 august încalcă prevederile legale, existând riscul ca PSD să fie radiat din Registrul Partidelor Politice.

Viorica Dăncilă este prima femeie din România care a ocupat funcția de prim – ministru (între 2018 – 2019).