Virgil Nanu susține că l-a învins pe Iulian Dumitrescu la Prahova

Publicat: 10 iun. 2024, 00:01, de Andrei Ceausescu, în ALEGERI , ? cititori
Virgil Nanu susține că l-a învins pe Iulian Dumitrescu la Prahova

Virgiliu Nanu, președintele PSD Prahova și candidatul partidului la funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova, a declarat că, conform „analizelor” făcute în ziua alegerilor, PSD a câștigat președinția CJ obținând un scor de peste 40%. El susține că PSD va câștiga și Primăria Ploiești.

„Din toate analizele, reiese că avem un scor foarte mare. Suntem câștigători la nivel de Consiliu Județean. Ne așteptăm la un procent de peste 40%. Toată ziua am fost pe teren, am fost în secțiile de votare, toți suntem optimiști. Din toate analizele, reiese că avem un scor foarte mare”, a declarat Virgiliu Nanu duminică seară, la sediul PSD.

El a menționat că partidul social-democrat va câștiga și Primăria Ploiești prin actualul primar Andrei Volosevici.

„Referitor la Ploiești, și aici am câștigat, noi ne așteptăm la un scor apropiat de 40%, căci aceasta este prognoza noastră. Așteptăm documentele să confirme această analiză”, a subliniat Nanu.

Nanu a mai afirmat că PSD are șanse să câștige noi primării, inclusiv cele de pe Valea Prahovei: Azuga, Bușteni și Sinaia, dar există și șanse să câștige Primăria municipiului Câmpina, deși acesta a fost mult timp un bastion al PNL.

Principalul contracandidat al lui Nanu la președinția CJ Prahova este liderul PNL Prahova, Iulian Dumitrescu. Acesta a demisionat din funcția de prim-vicepreședinte al PNL după ce a fost plasat sub control judiciar într-un dosar de corupție, fiind acuzat de luare de mită. Prin ordonanța de plasare sub control judiciar, procurorii anticorupție i-au interzis de asemenea exercitarea funcției de președinte al CJ Prahova, pe care a obținut-o în anul 2020.