Virgil Popescu despre numirile USR la Uzina Moreni: Ipocrizie cu nume și prenume!

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a revocat din funcție Consiliul de Administrație al Uzinei Automecanica Moreni, printre care și un consilier local USR din localitatea Cugir, județul Alba.

Acesta, Mihai Rus, numit în mandatul lui Claudiu Năsui, a făcut acuzații la adresa lui Virgil Popescu și a PNL, acuzații la care ministrul Economiei a răspuns în detaliu într-o postare pe Facebook.

„Ipocrizie cu nume și prenume!!! Un consilier local USR din localitatea Cugir, județul Alba, este desemnat de către un ministru USR în Consiliul de Administrație al unei societăți din industria națională de apărare din localitatea Moreni, județul Dâmbovița. Dar nu este o numire politică, pentru că „ei” nu fac numiri politice și nici ipocriți nu sunt.

Consiliul de Administrație al Uzinei Automecanica Moreni astfel numit decide să deruleze o “procedură de selecție” pentru un nou director general al acestei fabrici din industria națională de apărare. Și unde și cum se gândește să caute pe cineva pentru această poziție, potrivit celor spuse chiar de un fost membru al Consiliului?

Prin anunț la poarta fabricii și la forțele de muncă, de parcă directorii generali buni se găsesc la coadă la șomaj… Nici Legea Guvernanței Corporative nu i-a oprit, pentru că legea spune că întâi este selectat Consiliul de Administrație și abia apoi Directorul General. Dar nu asta este problema lor cea mai mare, ci ipocrizia și faptul că vor să ne vândă o farsă pe post de adevăr.

Să spunem lucrurilor pe nume: Consiliul de Administrație care “nu a fost numit politic” în luna mai, dar care conține membri de partid, a vrut să schimbe Directorul General de la Moreni. Și ca să mascheze această intenție au creat impresia unei „proceduri de selecție”. Așa cum a vrut să dea impresia și Ministerul Economiei că a realizat o „selecție autentică” pentru toate societățile.

În fapt, numirile de administratori în toate companiile din Ministerul Economiei s-au făcut de către Secretarul de Stat Simona Fătu – delegată de fostul meu coleg să se ocupe de societățile din portofoliu. Nici nu este clar dacă acesta știa ce numiri se fac sau nu. Iar CV-urile celor propuși pentru Consiliile de Administrație proveneau, adesea, fie din rândul asociațiilor profesionale din care făcea parte doamna Fătu, fie din rândul prietenilor de familie ai acesteia. De exemplu, dl Daniel Sava, și el membru în același Consiliu de Administrație al Automecanica Moreni, susține în diverse cercuri că este unul dintre prietenii doamnei Simona Fătu. Dar “la ei” nu se pune.

Nu voi fi de acord niciodată ca un Consiliu de Administrație provizoriu să facă selecție pentru conducerea executivă. Aplicăm legea: întâi se selectează Consiliul de Administrație și apoi conducerea executivă!” – scrie Virgil Popescu pe Facebook.

2 COMENTARII

 1. „Iarna Ceaușescu” îi amenință pe români după creșterea prețului la energie + gaz.
  Capitala României este cunoscută pentru afișajele sale strălucitoare de lumină de Crăciun. Luminitele sunt frumoase pe principalele bulevarde ale orașului. Nu sunt doi ani la fel. De-a lungul anilor, decorațiunile electrice sclipitoare au devenit mai sofisticate _ și mai scumpe.
  Capitalul de 2 milioane are un sistem centralizat vechi care încălzește și furnizează apă caldă mai mult de jumătate din locuitori. Anul acesta, Comisia Europeană a fost de acord să finanțeze lucrările de renovare în valoare de 254 milioane de euro.

 2. E de noaptea minții cum s-a desfățurat selecția și interviul pt postul de director general. Nici în Bangladesh nu ar fi fost mai obscur. Uitați-vă pe site la angajări, unde este postată o fițuică îmbătrânită, fără etape, condiții de selecție, calendar.
  Pentru cine vrea să vadă printre rânduri planul ar fi: falimentarea cu un director aservit politic, vânzarea la un preț de nimic a uzinei către parteneri externi (a se citi evrei).
  Nu trebuie să producă românii nimic ci să vindem pe 2 lei linii de producție …”afară”.
  Cine câștigă? Participanții la ciolan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole