Virgil Popescu: România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării. Românii nu trebuie să intre în panică

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a precizat că România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării. Reacţia oficialului a venit după ce s-au format cozi la benzinării, miercuri, românii dorind să alimenteze, pe fondul îngrijorărilor privind creşterea preţului la combustibili.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a scris pe Facebook că ”România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării”.

”Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanţii Rompetrol şi ai OMV Petrom şi am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere şi vor asigura livrările către clienţi. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”, a scris Popescu. 

De asemenea, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Cărbunaru, a precizat și el că nu este cazul de panică, deoarece există stocuri suficiente.

„Nu există motive reale pentru cresteri accelerate de preturi in România. Țara noastră are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la stațiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”, a declarat Cărbunaru.

Citeste si Panică la benzinării și cozi de kilometri, de frică că prețul carburanților va trece de 10 lei pe litru VIDEO

Cozi de maşini s-au format în majoritatea orașelor din țară, iar drumurile au fost blocate, deoarece şoferii sunt speriaţi de scumpirea carburanţilor.

Miercuri, au fost afişate preţuri de la 7,48 de lei/litru de benzină, iar oamenii spun că joi preţul ar putea ajunge la 10 lei/litru sau chiar mai mult.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...

Cardul de energie – Ce se va întâmpla cu beneficiarii care...

Autoritățile iau în calcul să schimbe unele reguli care vizează beneficiarii cardului de energie, care își schimbă domiciliul, potrivit unui proiect de act normativ. Proiectul...