Panică la benzinării și cozi de kilometri, de frică că prețul carburanților va trece de 10 lei pe litru VIDEO

Panică printre șoferii din România. O glumă pe Facebook a creat o adevărată nebunie în rândul șoferilor care s-au înghesuit la stațiile de alimentare cu carburanți, astăzi.

Sute de șoferi s-au așezat la cozi de kilometri întregi pentru a reuși să alimenteze cu benzină sau motorină la aproape 8 lei litrul, de teamă că, începând de mâine, prețul carburantului va depăși 10 lei pe litru, și că în curând doar armata va mai putea alimenta. Se întâmplă atât în București, cât și în țară.

Totul a pornit de la câteva postări pe o rețea de socializare care dădeau drept cert faptul că din 10 martie prețul carburanților va trece de 10 lei pe litru la pompă, din cauza crizei petrolului și a creșterii cotațiilor la petrolul Brent în Europa, pe fondul conflictului din Ucraina.

UPDATE. Ministrul Energiei, Virgil Popescu susține, însă, într-o postare pe Facebook, că România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării,

”Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanţii Rompetrol şi ai OMV Petrom şi am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere şi vor asigura livrările către clienţi. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”, a scris Popescu. 

De asemenea, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Cărbunaru, spune și el că nu este cazul de panică, deoarece există stocuri suficiente.

“Nu există motive reale pentru cresteri accelerate de preturi in România. Țara noastră are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la stațiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”, a declarat Cărbunaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...