Vladimir Putin i-a făcut cadou lui Kim Jong Un o limuzină

Publicat: 20 feb. 2024, 10:25, de Mariana Olteanu, în Internațional , ? cititori
Vladimir Putin i-a făcut cadou lui Kim Jong Un o limuzină
Vladimir Putin i-a făcut cadou lui Kim Jong Un o limuzină

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un a primit cadou de la liderul rus, Vladimir Putin o limuzină de fabricație rusă. Anunțul a fost făcut de către media de stat de la Phenian.

Gestul făcut de către Vladimir Putin are ca scop consolidarea relațiilor dintre cele două țări. Însă, cadoul liderului de la Kremlin poate constitui o încălcare a sancţiunilor impuse Phenianului de către Naţiunile Unite în 2017, votate şi de către Rusia şi care vizează orice fel de exporturi de autoturisme în Coreea de Nord.

Kim Jong Un „a primit un autoturism fabricat în Rusia pentru uzul personal din partea lui Vladimir Vladimirovici Putin, preşedintele Federaţiei Ruse”, a transmis agenţia de presă de stat nord-coreeană KCNA.

„Acest cadou este o demonstraţie clară a relaţiilor personale speciale între liderii celor două ţări”

„Acest cadou este o demonstraţie clară a relaţiilor personale speciale între liderii celor două ţări”, a declarat influenta soră a conducătorului nord-coreean, Yo Jong, citată de aceeaşi media de stat, care nu specifică modelul maşinii dăruite de Putin.

Relațiile dintre cele două țări s-ar fi îmbunătățit în urma vizitei liderului Coreii de Nord în Rusia anul trecut.

Acesta nu este singurul gest care a atras atenția. La începutul acestei luni, un grup de turiști ruși au mers în Coreea de Nord pentru o călătorie de patru zile, acesta fiind primul grup străin cunoscut care a vizitat ţara de la închiderea frontierelor din cauza pandemiei de COVID-19.