Vodafone și Iliad negociază să creeze o companie comună de telefonie în Italia

Companiile de telecomunicaţii Vodafone şi Iliad sunt în negocieri privind combinarea afacerilor lor din Italia, într-o încercare de a stopa concurenţa acerbă din a treia economie a zonei euro, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Discuţiile dintre Vodafone şi Iliad sunt în derulare şi ambele părţi studiază în mod activ metode de combinare a afacerilor lor din Italia, iar Iliad lucrează cu banca de investiţii Lazard în privinţa planurilor sale strategice referitoare la Italia, susţin sursele.

Dacă va avea succes, tranzacţia va duce la crearea unui gigant telecom, cu o rată de penetrare a telefoniei mobile de aproximativ 36% şi venituri combinate de aproape şase miliarde de euro.

Reprezentanţii Iliad şi Vodafone nu au dorit să comenteze informaţia.

Discuţiile vin într-un moment în care Telecom Italia încă evaluează oferta de preluare de 10,8 miliarde de euro de la fondul american KKR.

Şefii din telecomunicaţii au cerut în repetate rânduri fuziuni pentru reducerea costurilor şi majorarea profiturilor, reducând numărul operatorilor prezenţi pe piaţa italiană: Telecom Italia, Vodafone, WindTre şi Iliad.

Şeful subsidiarei italiene a Iliad, Benedetto Levi, afirma recent că este deschis la achiziţionarea unui operator rival.

„Dacă o companie devine disponibilă pe piaţă, o vom lua în considerare fără prejudecăţi”, declara Levi pentru publicaţia Il Sole 24 Ore.

Anterior, şeful Vodafone, Nick Read, susţinea că în Europa este necesară consolidarea, în special în Italia, Spania şi Portugalia, unde „toţi operatorii se confruntă cu dificultăţi”.

Vodafone are venituri anuale de aproximativ cinci miliarde de euro în Italia şi o rată de penetrare a telefoniei mobile de 28,5%. Subsidiara italiană a Iliad a reportat venituri anuale de 674 milioane de euro în 2020 şi o rată de penetrare a telefoniei mobile de 7,7%, conform Autorităţii de reglementare în sectorul telecomunicaţiilor din Italia (AGCOM).

Vodafone, prezent şi în România, este cel mai mare operator de servicii mobile şi fixe din Europa şi cel mai mare furnizor de servicii IoT din lume. Compania britanică operează reţele mobile şi fixe în 21 de ţări şi 52 de reţele mobile partenere. La 30 septembrie 2021, Vodafone Group avea peste 300 de milioane de utilizatori de servicii mobile, peste 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix, peste 22 de milioane de clienţi ai serviciilor TV şi peste 136 milioane de dispozitive IoT conectate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...