Volodimir Zelenski desemnat personalitatea anului 2022 de revista Time

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski, care întruchipează rezistența țării sale în fața invaziei Rusiei, a fost desemnat personalitatea anului 2022 de revista americană Time, care aduce astfel un omagiu ”spiritului Ucrainei”, transmite AFP.

Că bătălia pentru Ucraina a generat speranță sau teamă, Volodimir Zeleski a mobilizat lumea într-un mod pe care noi nu l-am mai văzut de decenii, a scris redactorul șef al Time, Edward Felsenthal, pentru care alegerea personalității din acest an nu a fost niciodată atât de clară.

Pentru a fi demonstrat că curajul poate fi la fel de contagios ca teama, pentru a fi mobilizat oamenii și națiunile să se unească pentru a apăra libertatea, pentru a reaminti lumii despre fragilitatea democrației și a păcii, Volodimir Zelenski și spiritul Ucrainei sunt personalitatea anului 20022 pentru Time.

Revista Time subliniază decizia ”crucială” a președintelui Zelenski încă de la începutul bombardamentelor, la 24 februarie, de a nu părăsi Kievul.  De altfel, în primul său mesaj de 40 de secunde, pe Instagram, din 25 februarie, el arăta că miniștrii și societatea civilă sunt în jurul său. Și, ulterior, prin discursurile pronunțate de la distanță în fața multor parlamente, Banca Mondială, Grammy Awards, președintele Ucrainei a fost pretutindeni, mai precizat redactorul șef la Time.

În 2021, cu acest titlu a fost onorat antreprenorul miliardar Elon Musk.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...