Vrei să stai în casa lui Nelson Mandela? (VIDEO)

Casa fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela din Johannesburg a fost transformată din septembrie în hotel, potrrivit AFP. Numită de căttre Mandela „Madiba” sau „Tata”, casa se află într-un cartier bogat din Johannesburg.

Liderul sud-african s-a mutat aici la scurt timp după eliberarea sa din închisoare, în 1990. A petrecut în această casă opt ani, înainte de a se muta pe o stradă mai departe cu ultima sa soţie, Graça Michel. „Când a venit, a bătut la fiecare uşă pentru a se prezenta şi a invita vecinii la aperitive şi cocktailuri”, îşi aminteşte managerul general al hotelului, Dimitri Maritz. „Un vecin chinez nu l-a recunoscut şi l-a alungat. Când şi-a dat seama că i-a trântit uşa în nas lui Mandela, s-a mutat la scurt timp!”, adaugă el într-un hohot de râs, neexcluzând ca povestea să fie o legendă urbană.

Apartamentul prezidenţial al acestui hotel deschis în luna septembrie şi denumit „Sanctuary Mandela” a fost dormitorul marelui lider .Pe ramele ferestrelor se păstrează scrijelit (de către nepotul său) numărul său de prizonier din Robben Island, 466/64, şi cuvântul „Madiba”.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole