WhatsApp surprinde din nou: Cu ce noutate vine aplicația

Proiectul la care lucrează acum WhatsApp presupune securizarea datelor din iCloud printr-o parolă pentru a fi accesate datele salvate în acel loc.

Pentru că vorbim de criptare și de securizarea prin parolă, WhatsApp nu va putea să vadă datele,  dar nici altcineva care obține acces la ele. Din păcate, dacă se uită parola, nici utilizatorul nu va mai putea avea acces la propriile date, conform WABetaInfo.

De la criptarea conversațiilor, la criptarea pe backup

În prezent, WhatsApp asigură criptarea conversațiilor, dar are o scăpare când vine vorba de securizarea backup-ului pe care îl faci în cloud. Noul program presupune securizarea acelor date prin parolă.

Criptarea de acum pe WhatsApp, care folosește același protocol ca Telegram și Signal, e valabilă doar pentru mesajele pe care le schimbăm cu cineva. Totuși, când executăm un backup în iCloud sau Google Drive, acele date pot fi accesate mai ușor.

Totodată, până când va lansa criptarea pe backup, WhatsApp vrea să șteargă pozele automat, dar doar dacă vrei. Noua funcție ar urma să împiedice importarea sau copierea fișierelor, odată ce au fost primite la destinatar. Astfel, vizionarea în intervalul de timp acordat după primirea fișierului va rămâne singura oportunitate de a vedea imaginea respectivă.

Pentru mesaje există deja opțiunea, dar acum e extinsă pentru poze.

WhatsApp continuă cu noua politică de utilizare a platformei. Din fericire, în Uniunea Europeană și Marea Britanie, datorită legilor de protecție a datelor utilizatorilor, nu vor fi condiții la fel de stricte ca în Statele Unite ale Americii sau India. Noua politică de utilizare va fi activă din 15 mai.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...