Yahoo părăsește China din cauza mediului dificil

Yahoo a anunţat că serviciile sale nu vor mai fi accesibile din China continentală „ca recunoaştere a dificultăţilor în creştere cu care se confruntă mediul juridic şi de afaceri”, fiind, după Linkedin, al doilea brand tehnologic occidental care se retrage din statul asiatic în ultimele săptămâni, transmite Reuters.

Compania americană nu mai furnizează conţinut pentru utilizatorii din China continentală de la 1 noiembrie, se arată într-un comunicat postat pe site-ul companiei, care-i direcţionează pe cei care folosesc mail-uri Yahoo şi AOL către alte linkuri.

„Ca recunoaştere a dificultăţilor în creştere cu care se confruntă mediul juridic şi de afaceri din China, gama de servicii Yahoo nu va mai fi accesibilă din China continentală de la 1 noiembrie. Yahoo îşi menţine angajamentul faţă de drepturile utilizatorilor şi faţă de internetul liber şi deschis. Mulţumim utilizatorilor pentru sprijinul lor”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Yahoo.

Decizia Yahoo vine după cea a Microsoft Corp, care, luna trecută, a retras reţeaua Linkedin din China „din cauza mediului operaţional mult mai dificil şi a respectării mai stricte a cerinţelor în China”.

În ultimii ani, Yahoo îşi redusese prezenţa în China, unde intrase în 1998, iar în 2012 a încheiat un acord cu Alibaba Group privind vânzarea participaţiei pe care o deţinea în gigantul chinez din domeniul comerţului electronic.

În luna mai, Verizon Communications a obţinut cinci miliarde de dolari din vânzarea Yahoo şi a altor afaceri media firmei de private equity Apollo Global.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...