Zeci de cazuri de difterie depistate în Anglia de la începutul anului

Agenția britanică de securitate sanitară (UKHSA) semnalează că, între 1 ianuarie și 25 noiembrie, în Anglia au fost depistate circa 50 de cazuri de difterie în rândul solicitanților de azil în această țară, comparativ cu o medie de 2 până la 11 cazuri raportate în ultimii zece ani, transmite Reuters.

Trish Mannes, directoare în UKHSA, a declarat că ”pentru a limita riscul de transmitere a difteriei în centrele unde sunt găzduiți solicitanții de azil, UKHSA recomandă în continuare persoanelor care sosesc la centrele de recepție și care au plecat mai departe recent să primească un vaccin antidifteric și tratament preventiv”.

Ce este difteria

Difteria este o boală infecțioasă, contagioasă, a căilor respiratorii, cu transmitere aeriană, cauzată de bacilul Corynebacterium diphtheriae.

Simptomele debutează în intervalul 2 – 10 zile de la infectare cu: febră, frisoane, stare de oboseală, cianoza extremităților, tuse seacă, durere în gât la înghițire, dificultăți la înghițire, adenopatie cervicală locală, edem submandibular (gât proconsular).

Tratamentul trebuie administrat de urgență pentru a preveni fixarea toxinei la nivelul receptorilor celulari.

Profilactic, se administrează vaccinul DTP (difterie-tetanos-pertussis) în etape succesive la copii de 2, 4 și 11 luni cu revaccinare la vârsta de 6 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...