Zeci de mii de copii morți, răniți și înfometați, în Fâșia Gaza

Publicat: 18 apr. 2024, 21:01, de Magda Marincovici, în Internațional , ? cititori
Zeci de mii de copii morți, răniți și înfometați, în Fâșia Gaza
copii uciși Fâșia Gaza UNICEF

Peste 13.800 de copii au fost uciși în Fâșia Gaza de la 7 octombrie, când s-a declanșat războiul, a anunțat Catherine Russell, directorul executiv al Fondului Națiunilor Unite pentru Copiii (UNICEF).

În prezent, în Fâșia Gaza, sunt uciși copii, alții  sunt răniți și alții sunt ”în pragul foametei.

„Mii de persoane au fost rănite și alte mii sunt în pragul foametei”, a declarat ea în timpul unei conferințe de presă la New York, potrivit unui comunicat al organizației sale, citat de CNN.

Potrivit declarației oficialului UNICEF, de la începutul războiului, peste 10.000 de femei au pierit și 19.000 de copii au rămas orfani.

De asemenea, oficialii UNICEF sunt îngrijorați și impresionați de numărul mare al copiilor răniți.

Tess Ingram, specialist în comunicare al UNICEF, care a vizitat recent Gaza, a declarat săptămâna aceasta, în cadrul unei conferințe de presă la Geneva, că a impresionat-o a fost numărul mare al copiilor răniți pe care i-a văzut.

Acești copii, care au nevoie urgentă de ajutor medical, sunt în spitale, sunt pe străzi, sunt în adăposturi impovizate, acolo unde își trăiesc suferința.

”Am fost în secții de pediatrie cu copii care suferă de anemie severă din cauza malnutriției… Poate acei copii, acei bebeluși nici măcar nu mai au energia de a plânge”, spune Catherine Ryssell, care precizează că în niciun alt conflict din lume nu a văzut o asemenea rată a mortalității copiilor.

Imagini filmate pentru CNN din interiorul Spitalului Martirilor Al-Aqsa arată un flux continuu de victime şi răniţi care sunt aduşi, în timp ce camera de urgenţă este plină cu pacienţi, inclusiv mulţi copii răniţi, care plâng pe podea. Membrii familiilor sunt văzuţi lângă trupurile fără viață ale celor dragi, sărutându-le şi plângând.

Pe de altă parte, premierul Netanyahu a respins afirmațiile organizațiilor internaționale despre o foamete în Gaza” și a afirmat că Israelul face „tot ce este posibil în problema umanitară”. Armata israeliană a anunțat recent intrarea în Gaza a opt camioane care transportau făină din Programul Alimentar Mondial prin portul israelian Ashdod, o nouă rută de creștere a ajutorului pentru Gaza.