Municiupiul Bacău va avea un sistem de management al traficului

Publicat: 24 nov. 2022, 10:40, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Municiupiul Bacău va avea un sistem de management al traficului
Trafic

Primăria municipiului Bacău va implementa un sistem de management al traficului. Proiectul, finanțat  din fonduri europene valorează peste 87 milioane lei.

Potrivit primarului, Lucian Daniel Stanciu-Viziteu, în cadrul proiectului, 58 de intersecţii şi 30 de treceri de pietoni vor avea semafoare noi, camere de supraveghere şi sisteme moderne de fluidizare a traficului.

„Preocuparea noastră este stabilirea unei bune coordonări între acest proiect în valoare de 87 de milioane de lei şi celelalte proiecte aflate în derulare, cum este modernizarea iluminatului public, sau care urmează să fie implementate anul viitor. Am convingerea că echipa din primărie va reuşi să gestioneze această provocare şi rezultatul va fi unul pe măsura eforturilor depuse”, a declarat primarul municipiului Bacău.

Totodată, sistemul de management al traficului va fi prevăzut cu automate de dirijare a circulaţiei, dar și cu echipamentelor care să permită comunicarea între intersecţii, dispozitive acustice şi dispozitive push-button.

În carosabil vor fi introduse bucle inductive de trafic şi senzori wireless pentru monitorizarea traficului şi vor fi montate camere video şi echipamente de transmitere a datelor