Mioara Velicu și Gina Bradea, noii cetățeni de onoare ai județului Galați

Publicat: 30 nov. 2022, 16:00, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Mioara Velicu și Gina Bradea, noii cetățeni de onoare ai județului Galați

Interpreta de muzică populară, Mioara Velicu și blogger-ul culinar, Gina Bradea au primit titlul de „Cetăţean de Onoare al judeţului Galați”.

„Timp de şase decenii, cântăreaţa de muzică populară Mioara Velicu, una dintre cele mai apreciate personalităţi din galeria purtătorilor de cântec popular moldovenesc, şi-a dedicat întreaga carieră pentru a aduce zâmbete pe chipul oamenilor, emoţionând până la lacrimi cu versurile sale şi impresionând o ţară întreagă prin timbrul său vocal unic”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Mioara Velicu și-a început cariera la vârsta de 19 ani, urmând exemplul mamei sale, iar la numai 20 de ani, a devenit solista ansamblului folcloric „Rapsodia Dunării” din Galaţi, în cadrul căruia a activat vreme de un an.

„În semn de recunoaştere şi preţuire pentru prestigioasa şi bogata contribuţie în ceea ce priveşte promovarea şi perpetuarea culturii gălăţene şi naţionale, Consiliul Judeţean a acordat, titlul de ‘Cetăţean de Onoare al judeţului Galaţi’ interpretei de muzică populară Mioara Velicu, fiică a meleagurilor gălăţene”, a anunţat Costel Fotea.

Mioara Velicu va împărți titlul de „Cetățean de onoare” cu bloggerul culinar, Gina Bradea.

„Născută în Galaţi, într-o familie de oameni harnici şi gospodari care au îndemnat-o să muncească cu sârg, să iubească tradiţiile şi mâncarea gustoasă, Gina Bradea a reuşit să popularizeze în mediul online arta culinară tradiţională românească”, a spus Costel Fotea.

Gina Bradea este una dintre cele mai cunoscute bloggeriţe de pe Youtube şi este autoarea a patru cărţi cu reţete culinare.

O altă pasiune a bloggeriței este colecționatul de cărți.  Colecţia numără peste 400 de cărţi de bucate în limba română, franceză, italiană, engleză, germană, maghiară, rusă, cărţi rare, ediţii princeps, foarte multe reviste de specialitate şi caiete cu reţete.