22 noiembrie – Asasinarea lui Kennedy. Cine l-a omorât pe cel mai iubit președinte (VIDEO)

22 noiembrie – Asasinarea lui Kennedy, o zi din calendar care cu greu poate fiu uitată, mai ales de către poporul SUA. Cine l-a ucis, la 23 noiembrie 1963, pe cel mai iubit președinte?

O întrebare la care răspunsul nu a fost oferit nici măcar la trecerea celor 50 de ani –  perioadă după care se desecretizează anumite documente în State.

Atentatul asupra lui John F. Kennedy a avut loc în ziua de 22 noiembrie 1963, orele 12:30 Central Standard Time (sau 18:30 UTC) în Piața Dealey din orașul Dallas, statul Texas. Atentatul s-a soldat cu decesul prin împușcare al lui John Fitzgerald Kennedy, cel de-al 35-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. Kennedy a fost împușcat mortal pe când efectua un tur al orașului într-o mașină decapotabilă alături de soția sa Jacqueline, fiind însoțiți de guvernatorul de atunci al statului Texas, John Bowden Connally, Jr. (care a fost la rândul său rănit grav) și de soția acestuia.

La scurt timp după atentat, Lee Harvey Oswald a fost arestat fiind bănuit ca făptaș. La două zile după arestarea sa, Oswald a fost împușcat mortal de Jack Ruby, făcând astfel imposibile procesul și mărturia sa, extrem de așteptate…

Asasinarea lui Kennedy. Cine l-a omorât pe cel mai iubit președinte

Raportul oficial al Comisiei Warren din 1964 – creată special pentru a elucida asasinatul, a concluzionat că nici Oswald – celebrul presupus asasin al președintelui, nici Ruby nu făceau parte dintr-o conspirație mai mare, fie ea internă sau internațională, pentru asasinarea președintelui Kennedy.

În pofida concluziilor sale ferme, raportul nu a reușit să reducă la tăcere teoriile conspirației din jurul evenimentului. În 1978, Comisia Selectă a Camerei Reprezentanților privind asasinatele a concluzionat într-un raport preliminar că Kennedy a fost „probabil asasinat ca urmare a unei conspirații” care ar fi putut implica mai mulți trăgători și crima organizată. Constatările comisiei, ca și cele ale Comisiei Warren, continuă să fie contestate de unii.

Cea mai extravagantă teorie a conspirației: Legătura lui Kennedy cu extratereștrii!

Una dintre cele mai extravagante teorii ale conspirației cu privire la asasinarea lui Kennedy este cea potrivit căreia el intenționa să informeze – în cadrul vizitei din Texas – întreaga lume că extratereștrii colaborează cu guvernul american! Dar, înainte să țină acest discurs, pe 22 noiembrie 1963, a fost doborât de gloanțe ucigașe.

Cel puțin așa pretinde, la Universitatea Cambridge, profesorul cercetător istoric Lawrence Merrick, autorul bestsellerului „Killing the Messenger: The Death of JFK”. Moartea lui John Fitzgerald Kennedy este încă învăluită în mister, iar serviciile secrete americane nu au declasificat deocamdată documentele ce includ informații esențiale din timpul anchetei ulterioare asasinării fostului presedinte american.

Lawrence susține că JFK a fost asasinat pentru a fi împiedicat să dezvăluie date despre extratereștri. „Se pare că anumiți indivizi din guvern, hotărâți să păstreze secretul în privința farfuriilor zburătoare capturate, au decis să-l reducă la tăcere pe președinte”, mai spune profesorul Merrik, care își bazează afirmațiile asupra nerostitului discurs al lui JFK pe o notiță a acestuia. Se pare că președintele i-ar fi înmânat documentul guvernatorului Texasului, John Connaly, chiar în mașina în care a fost omorât.

Conform Daily Mail, Connaly a trăit tot timpul cu spaima în suflet după acel eveniment. A depozitat documentul pătat de sânge într-un seif și a dispus ca acesta să nu fie deschis decât după moartea sa (care s-a produs în 1993).

Documentele Kennedy rămân veșnic secretizate? 

Sondajele arată că majoritatea americanilor nu cred versiunea oficială a evenimentelor, conform căreia Kennedy a fost asasinat de un singur om, Lee Harvey Oswald.

În 2021, administrația Biden a desecretizat 1.500 de documente legate de asasinarea lui JFK.

Pentru că a durat atât de mult pentru a face publice aceste documente, nici nu mai contează ce informații reiese din ele, nimeni nu o să mai creadă că asta este totul”, a spus un oficial american familiarizat cu îngrijorările legate de aceste documente secrete. Administrația Biden a anunțat în 2021 că documentele rămase secrete vor fi evaluate riguros pentru a se vedea dacă desecretizarea lor ar presupune riscuri, după care să fie desecretizate.

Agențiile care doresc să continue să mențină documentele secrete dincolo de decembrie 2022 trebuie să trimită la Casa Albă „un raport nesecret prin care să identifice motivele pentru se propune amânarea publicării informațiilor”, a cerut administrația Biden. Autoritățile americane spuneau în 2021 că majoritatea arhivelor secrete cu informații legate de asasinarea lui JFK se așteaptă să fie desecretizate până la sfârșitul anului 2022.

Mai e puțin și se termină anul. Houston we have a problem…

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...