Cea mai mare publicație italiană confirmă: Papa merge la Kiev. Când poate avea loc evenimentul

Publicat: 08 aug. 2022, 08:58, de Cezar Amariei, în Internațional , ? cititori
Cea mai mare publicație italiană confirmă: Papa merge la Kiev. Când poate avea loc evenimentul
Papa Francisc

Cel mai important ziar italian, Сorriere della sera, a publicat o fotografie de la întâlnirea Papei cu ambasadorul Ucrainei la Sfântul Scaun, Andriy Yurash, și citează un diplomat ucrainean care spune că vizita va avea loc în viitorul extrem de apropiat, mai exact în septembrie.

Presa italiană relatează de câteva luni despre planurile Papei Francisc de a vizita Kievul. Posibilitatea de a organiza o astfel de vizită în luna august a fost discutată în mod repetat, dar unele publicații au legat posibilitatea unei astfel de călătorii a pontifului de necesitatea de a vizita și Moscova. Potrivit ultimelor știri de la Vatican, astfel de vizite nu mai sunt luate în considerare.

„Contactele noastre cu Federația Rusă sunt acum mai mult de natură instituțională, prin Nunțiul Apostolic la Moscova și prin ambasadorul rus la Sfântul Scaun. În afară de asta, nu există multe contacte directe sau personale”, a declarat secretarul Vaticanului pentru afaceri externe, Monseniorul Paul Richard Gallagher.

„Momentele de comuniune cu Sfântul Părinte sunt întotdeauna inspiratoare. Mai ales atunci când există oportunități de a discuta și promova un astfel de subiect care a fost „pe masă” de mult timp, de exemplu, vizita Papei în Ucraina: Ucraina vrea să se întâlnească și să-l salute pe Sanctitatea Sa cât mai curând posibil, chiar înainte de călătoria sa în Kazahstan”, a declarat ambasadorul Ucrainei la Vatican, Andriy Yurash, după ce s-a întâlnit cu înaltul pontif.

Potrivit diplomatului, Papa Francisc a declarat că este „foarte apropiat de Ucraina” și vrea să-și exprime această apropiere de vizita sa.

Papa intenționează să viziteze Kazahstanul pentru a participa la Congresul liderilor religiilor mondiale și tradiționale din 13-15 septembrie.