Român condamnat la închisoare, găsit la Kiev

Publicat: 14 dec. 2022, 10:12, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Român condamnat la închisoare, găsit la Kiev
anp inchisoare penitenciar

Un bărbat din Rădăuți, dat în urmărire generală despre care se cunoștea că este fugit în Ucraina, a fost extrădat de autoritățile din țara vecină.

La începutul acestui an,Lilian Avram, zis „Giuliano”, din municipiul Rădăuți a fost condamnat definitiv la 2 ani și 10 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune calificată.

Însă, la scurt timp, după ce a primit sentința definitivă, acesta a dispărut și astfel a devenit urmărit general.

În ultimele luni Giuliano s-ar fi ascuns în Kiev. Acesta a fugit în țara vecină cu puțin timp înainte de a începe războiul.

Undeva în luna august a acestui an rădăuțeanul a fost capturat de autoritățile ucrainene, care l-au reținut în arest.

Prin intermediul instanțelor de judecată s-a pus ulterior în aplicare mandatul de extrădare, în urma îndeplinii formalităților.

Lilian Avram a fost extrădat în România și încarcerat în Penitenciarul Botoșani. Bărbatul a ajuns în atenția autorităților după ce a înscenat accidente pentru a încasa despăgubiri.

Acesta acționa cu ajutorul unei grupări, care procura autoturisme scumpe, de lux, deja avariate (mărcile BMW, Audi, Jaguar, Mercedes, Volvo), pe care le folosea pentru a înscena accidente rutiere.

Autoturismul ”vinovat” de accident era de obicei o Dacie veche, de pe asigurarea RCA a căreia se încerca obținerea de despăgubiri mari.

Aceștia au reușit să facă acest lucru de cel puțin șapte ori, timp în care a reușit să obțină despăgubiri în valoare de 25.000 și 60.000 de lei.