„De unde ai numărul meu?”. Cine este Prima Doamnă Jill Biden

Publicat: 20 ian. 2021, 22:10, de Roxana Roseti, în LIFESTYLE , ? cititori
„De unde ai numărul meu?”. Cine este Prima Doamnă Jill Biden

Prima dată, Joe Biden a întâlnit-o pe Jill, viitoarea soție, printr-un „blind date” aranjat de fratele său. Era senator și era cu nouă ani mai mare decât ea. „De unde ai numărul meu?” Aceasta a fost prima frază pe care Jill i-a spus-o lui Joe Biden când i-a telefonat prima dată. Jill a refuzat de cinci ori cercerea în căsătorie a lui Joe înainte de a accepta. 

Lui Joe Biden îi muriseră în 1972 soția și fiica într-un accident. Mai avea doi băieți pentru care ani de zile a făcut naveta cu trenul zilnic, de la Washington la Wilmington, în Delaware, doar pentru a fi seara acasă cu ei. Când a cerut-o de soție, Joe a avertizat-o pe Jill că trebuie să fie conștientă că și-a iubit enorm prima soție. „Cine poate să iubească așa profund o dată, o poate face și a doua oară”, i-ar fi răspuns ea. „Atunci am realizat exact ce a făcut dragostea lui Jill pentru mine: mi-a permis să fiu eu însămi din nou”, mărturisea Joe Biden în cartea de memorii „Promises to Keep” pe care a scris-o în 2007. În 1981 li s-a născut o fiică, iar Jill i-a fost alături toată viața.

Era cea mai mare dintre cinci surori

Jill Tracy Biden (pe numele de fată Jacobs) s-a născut la 3 iunie 1951, în Hammonton, statul New Jersey, dar a copilărit în Willow Grove, în Pennsylvania (statul care i-a adus de altfel victoria în alegeri soțului ei). Era cea mai mare dintre cinci surori. Tatăl ei a lucrat la o bancă, iar mama a fost casnică. Tatăl avea rădăcini siciliene, numele de familie a fost Giacoppo, dar bunicul lui Jill l-a schimbat în Jacobs. Mama avea descendență engleză și scoțiană. Părinții ei nu obișnuiau să meargă la biserică, însă Jill mergea adesea împreună cu bunica ei la biserica presbiteriană.

A visat întotdeauna să aibă o carieră proprie

A început să muncească de la 15 ani, inclusiv ca chelneriță. În liceu a fost cumva o rebelă, i-a plăcut viața socială și era pusă pe glume, dar colegii spun că era o elevă bună și întotdeauna a iubit orele de engleză.

Inițial, s-a înscris la un colegiu pentru a studia moda, dar după un semestru a fost dezamăgită. S-a căsătorit cu Bill Stevenson în februarie 1970. Era fost coleg la colegiu și juca fotbal american. După doi ani, Stevenson a deschis un bar, Stone Balloon, în Newark, Delaware, în apropiere de Universitatea Delaware. A devenit unul dintre cele mai renumite baruri studențești din America.

Jill s-a înscris la Universitatea Delaware, la Colegiul de Arte și Științe, specializarea limba engleză. Și-a întrerupt un an studiile și a lucrat ca model pentru o agenție locală din Wilmington. Relația ei cu Bill Stevenson s-a răcit și cei doi soți s-au separat în 1974.

Pe senatorul Joe Biden l-a întâlnit în martie 1975. După prima întâlnire i-a spus mamei: „Mamă, în sfârșit am cunoscut un gentleman”.

Jill a visat întotdeauna să aibă o carieră proprie, potrivit presei americane. „Cred că e important pentru fiecare femeie să aibă banii ei și să fie independentă”, a explicat Jill Biden într-un interviu.

Pentru că și-a dat seama că nu este potrivită pentru modă, Jill s-a întors la facultate și și-a găsit chemarea de a fi profesor și a preda.

A făcut două masterate și, în cele din urmă, și-a luat un doctorat în educație. De altfel, Jill Biden a continuat să predea chiar și după ce soțul ei a depus jurământul ca vicepreședinte și se pare că va continua să face acest lucru și după ce soțul ei și-a luat mandatul de președinte.