Fostul europarlamentar Marian Zlotea s-a predat în Italia

Publicat: 24 feb. 2021, 09:45, de Raluca I. Heroiu, în POLITICĂ , ? cititori
Fostul europarlamentar Marian Zlotea s-a predat în Italia
Marian Zlotea a plecat din România și a cerut statut de refugiat politic

Fostul europarlamentar Marian Zlotea, condamnat definitiv la 8 ani și 6 luni de închisoare, se află acum în custodia autorităților italiene.

Marian Zlotea fugise în Italia înainte să primească condamnarea. Acesta s-a predat poliției.

Conform Digi24, polițiștii l-au reținut pe Zlotea în baza mandatului internațional emis pe numele său în ianuarie. Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare pentru fapte de corupție.

Într-o postare publicată pe Facebook, Zlotea spunea că este nevinovat și condamnarea a fost dată „într-un dosar bazat în totalitate pe două denunțuri neîntemeiate date sub presiune de doi inculpați arestați care, ulterior denunțurilor, au fost eliberați”.

Fost europarlamentar PDL, Marian Zlotea a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare pentru fapte pe care le-ar fi făcut în perioada când era preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare.

El a fost condamnat pentru trafic de influență, luare de mită, constituire de grup infracțional organizat și instigarea la luare de mită. Zoltea a fost acuzat de procurori că îi obliga pe salariații Autorității Naționale Sanitară Veterinară și Siguranța Alimentelor (ANSVSA) să cotizeze lunar la PDL.

Citește și