Catted Group a finalizat închirierea unui parc logistic din interiorul Bucureștiului

Publicat: 11 mart. 2021, 15:31, de Răzvan Zamfir, în Imobiliare , ? cititori
Catted Group a finalizat închirierea unui parc logistic din interiorul Bucureștiului

CATTED Business Park Chitila, primul parc industrial dezvoltat de Catted Group, exclusiv pentru IMM-uri, cu suprafețe închiriabile pornind de la 200 mp, a finalizat închirierea tuturor celor 13 clădiri din proiect într-un interval de doar 6 luni de la demararea procesului de semnare contracte.

Piață spațiilor industriale a înregistrat anul trecut cea mai bună evoluție din ultimii 30 de ani, atât în ceea ce privește volumul tranzacțiilor, cât și al livrărilor de spații moderne de depozitare și de producție. Creșterea a venit în special din zona comerțului online unde ritmul de creștere a fost semnificativ impulsionat de efectele pandemiei, distanțarea socială ducând la creșterea numărului de vizite și comenzi în mediul online.

„Evoluția spectaculoasă a pieței industriale s-a manifestat și în nișă spațiilor de suprafață mică, pe fondul unei cereri în creștere din partea IMM-urilor care au beneficiat de programe de co-finanțare garantate de stat”, a declarat Cosmin Dinu, Head of Industrial la Activ Property Services.

CATTED Business Park este un proiect de cartier de hale de depozitare sau producție de mici dimensiuni, cu finisaje și dotări tehnice moderne clasa A, amplasat în zona de nord-vest a municipiului București, cu acces direct din șoseaua de centură.

Parcul a fost finalizat în octombrie 2020

Parcul a fost finalizat în octombrie anul trecut și are o suprafață totală de aproximativ 7.500 mp, incluzând 13 hale care pot asigura spații cu suprafețe inchiriabile de 253-590 mp. Fiecare spațiu beneficiază de 2 uși drive-în și o înălțime utilă de 6 metri.

„CATTED Business Park Chitila este primul parc din rețeaua noastră națională pe care urmează să o dezvoltăm. Suntem onorați de companiile care au ales să își desfarsoare activitatea în parcul nostru. De la finalizarea proiectului am ajuns în mai puțîn de 6 luni la un grad de ocupare de 100%. Acest rezultat ne ajută să accelerăm dezvoltarea celui de-al 3-lea proiect – CATTED Business Park Ștefănești, care va fi finalizat până la sfârșitul anului 2021”, a spus Tudor Cobalaș, oficial al CATTED.

Al doilea proiect din rețeaua CATTED este amplasat în Otopeni și include 4 hale în curs de finalizare. „CATTED Business Park Otopeni are finalizarea programată în luna martie 2021 și este în proporție de 50% vândut / închiriat”, a arătat Cobalaș.

6 luni de promovare

„Etapa de închiriere a fost precedată de 6 luni de promovare a proiectului, timp în care am preluat și triat mai bine de 50 de cereri din piața spațiilor mici, cu o rată de conversie de aproximativ 10%. Foarte multe din aceste cereri erau active de peste 12 luni din cauza ofertei scăzute de spații industriale moderne mici din piață. CATTED Business Park Chitila a fost cea mai bună soluție pentru acomodarea IMM-urilor care își doreau un spațiu industrial mic cu un acces facil la infrastructură rutieră și specificații moderne”. a explicat Cosmin Dinu, Head of Industrial la Activ Property Services.

În acest moment nu mai există spații disponibile în proiect, toate cele 13 hale fiind închiriate către un număr de 15 ocupanți din domenii variate: servicii (curierat, transport), producție ușoară (mobilă, sablare metal) și depozitare specializată (farma, piese auto, FMCG).

„Consider că cererea de spații moderne medii și mici va fi în continuă creștere în următorii ani, pe fondul migrării IMM-urilor din spații necompetitive din cadrul platformelor industriale vechi către proiecte moderne dezvoltate în zonele metropolitane. Succesul CATTED Business Park Chitila se datorează în primul rând locației, pretabile oricărei activități de distribuție, a conștientizării de către ocupanții mici că pentru a putea dezvoltă o afacere sustenabilă au nevoie de un spațiu cât mai modern care să le permită să își minimizeze riscurile operaționale și nu în ultimul rând de flexibilitatea conceputului de mini business park”, a susținut Cosmin Dinu.