A murit Costel Corduneanu, unul dintre cei mai temuți interlopi din România

Publicat: 15 apr. 2024, 14:27, de Cezar Andrei, în ACTUALITATE , ? cititori
A murit Costel Corduneanu, unul dintre cei mai temuți interlopi din România
A murit Costel Corduneanu, unul dintre cei mai temuți interlopi din România

Cutremur în lumea interlopă din România! Unul dintre cei mai temuți capi ai grupărilor interlope, Costel Corduneanu, a murit luni, 15 aprilie, după ce în ultimele zile fusese internat într-un spital din Târgu Mureș.

Costel Corduneanu, cunoscut sub numele de ”Ștefan cel Mare al Moldovei” sau ”Stăpânul Moldovei” fusese supus unei intervenții chirurgicale la inimă într-un spital din Târgu Mureș. Se știa că liderul grupării interlope cu acelați nume avea probleme medicale de mai multă vreme. Recent, și fratele său, Vasile Călin, a ajuns la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, după ce a suferit un infarct, relateazi bzi.ro.

În martie, Costel Corduneanu a trecut prin momente critice, fiind la un pas de moarte, dar a fost salvat de medici în urma unei intervenții chirurgicale complicate. Ulterior, se pare că au apărut complicațiile, temutul interlop fiind afectat de o hemoragie internă după operația din luna martie.

Citește și: Caz șocant! Polițiști bătuți de interlopi chiar în secția de poliție

Cu toat eacestea, medicii au reușit din nou să îl salveze pe Costel Corduneanu și să-l stabilizeze.

Decesul lui a fost confirmat prin intermediul unei postări realizate pe rețelele de socializare inclusiv de nepotul său:

Dumnezeu să te ierte, unchiule! Ai fost, eşti şi vei rămâne în inimile noastre! Regele nostru”, a scris nepotul lui Costel Corduneanu.

Costel Corduneanu, de la sportiv olimpic, la interlop de temut

În ciuda faimei sale de lider interlop de temut, Costel Corduneanu s-a remarcat și printr-o carieră sportivă de excepție.

El a fost campion Mondial la cadeți, la lupte și a participat inclusive la două ediții ale Jocurilor Olimpice, unde a ocupat locul 9 – Barcelona, 1992, respectiv locul 14 – Atlanta, 1996. La aceasta din urmă a participat și fratele său Gheorghe Corduneanu, care a terminat al șaptelea la lupte libere, categoria 48 kg.

După ce a renunțat definitive la sport, Costel Corduneanu a intrat în lumea interlopă și a pus bazele clanului care îi poartă numele. A devenit în scurt timp unul dintre cele mai sonore nume ale lumii interlope, implicându-se în diverse activități ilegale.

A stat inclsiv în spatele gratiilor pentru faptele sale, iar după eliberare a declarant că nu își mai dorește să facă parte din lumea interlopă, ci să fie recunoscut pentru performanțele sportive pe care le-a bifat.

”Eu vreau să ies din lumea asta. Am fost sportive, am făcut lucruri frumoase. Am greșit, am plătit pentru greșelile mele. Nu mai vreau! Mi-a ajuns! Vreau să fac afaceri legale, să nu mai am treabă cu nimic. (…) Lumea spune că suntem clan, că facem parte din mafie și nu mai știu ce. Noi nu suntem clan, noi suntem o familie. Noi nu am omorât pe nimeni. Într-adevăr, am reacționat și noi când am fost provocați, dar atât.”, declara Costel Corduneanu.