Administraţia Zelenski îi recomandă lui Lukașenko să-şi rezolve problema legitimităţii

Cancelaria prezidenţială de la Kiev a transmis că președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, ar trebui să respecte uzanţele diplomatice și să rezolve problema legată de propria sa legitimitate.

Înainte de a indica modul în care ar trebui să se comporte liderul ucrainean Volodimir Zelenski – informează RBC. „Astfel de afirmaţii ale lui Lukaşenko, indezirabil în străinătate de aproape 30 de ani, par amuzante” – a declarat Mihailo Podoliak, consilier în cadrul Biroului Președintelui Ucrainei. Podoliak a comentat, astfel, o declaraţie a lui Lukaşenko privind „diplomația lui Zelenski”.

O uimitoare abilitate diplomatică

Este extrem de amuzant și uimitor să auzi astfel de cuvinte de la un om care își conduce țara de aproape trei decenii, timp în care este considerat indezirabil în străinătate. Aceasta este, fără îndoială, o uimitoare ‘abilitate diplomatică’. Dar și mai impresionantă este abilitatea sa de a-şi transforma ţara în satelit cu drepturi depline al altui stat.

Dar, serios vorbind, este recomandabil ca domnul Lukașenko să rezolve problemele legate de propria legitimitate în propria țară și să încerce să respecte uzanţele diplomatice”, a declarat Podoliak. Acesta a făcut comentariul respectiv după ce, la o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin, Aleksandr Lukașenko i-a transmis liderului ucrainean Volodimir Zelenski „să învețe să se comporte diplomatic”, potrivit Radio România Actualități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...