Adrian Titieni, premiat la Bucharest International Film Festival

Actorul Adrian Titieni, cunoscut pentru rolurile din filme ca „Moartea domnului Lăzărescu”, „Domestic”, „Bacalaureat” şi „Tata mută munţii”, va fi recompensat cu premiul de excelenţă la Bucharest International Film Festival.

Cea de a 17-a ediţie a Bucharest International Film festival a început pe 4 septembrie, iar ultimele zile sunt rezervate celor mai bune filme internaţionale şi româneşti selectate, unele premiate în evenimente de renume, altele prezentate în premieră naţională. Programul poate fi consultat pe biff.com.ro.

Gala de închidere a BIFF 2021 va avea loc pe 12 septembrie, la Cinema Muzeul Ţăranului, când vor fi anunţate filmele câştigătoare ale competiţiei oficiale, în prezenţa principelui Radu, care a conferit Înaltul Patronaj acestui festival.

Vor fi anunţate cele trei filme câştigătoare, premiile fiind acordate de Institutul Cultural Român: marele premiu, premiul pentru regie şi premiul pentru scenariu.

În aceeaşi seară, actorul Adrian Titieni va primi premiul de excelenţă din partea organizatorilor.

Unul dintre cei mai prolifici actori din cinematografia românească, Titieni, în vârstă de 58 de ani, s-a remarcat în filme ca „Din dragoste cu cele mai bune intentii” (2011), rol care i-a adus un premiu Gopo, „Şi caii sunt verzi pe pereţi” (2012) şi „Ilegitim” (2016). Pentru partitura din „Bacalaureat”, de Cristian Mungiu, câştigător al premiului pentru regie la Cannes, el a fost premiat la Chicago International Film Festival şi nominalizat la premiile Dublin Film Critics Circle şi Gopo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Faliment total pentru fermieri: Depozitele sunt pline de grâu adus din...

Situație dezastruoasă pentru fermierii români, concurați puternic de grâul adus din Ucraina. La acest moment, depozitele sunt pline de grâu ucrainean cumpărat cu 40...