Afacere de tip cartel la vârful ANSVSA. Dănuț Păle ține CV-ul la secret

Publicat: 03 ian. 2023, 14:30, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Afacere de tip cartel la vârful ANSVSA. Dănuț Păle ține CV-ul la secret

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici sau decontări, interpușii dețin firmele șefilor din instituțiile publice, precum în cazul lui Dănuț Păle, omul lui Paul Stănescu și Marcel Ciolacu.

Din declarația de avere reiese că în anul 2021, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, Dănuț Păle a încasat suma de 72.200 RON, sub formă de dividende de la societatea BIOVET96 SRL. Acesta mai deține în societatea comercială și funcția de administrator, având anual un salariu de 17.543 RON.

Am constat că în Declarația de Interese a lui Dănuț Păle nu figurează că în prezent ar mai deține vreo societatea comercială, însă în același an a încasat dividende în cuantum de 72.200 RON. Gurile rele spun că acesta ar putea încasa dividende prin împuternicire, dar această informație este imposibil de verificat.

DSVSA Buzău a fost capturată de băieții deștepți

La Buzău, DSVSA, instituție subordonată Guvernului este controlată de ani buni de o clică de medici veterinari care s-au adunat într-un soi de carte, de unitate represivă alată la comanda partidului cu cei mai mulți fermieri și zootehniști din România, din PSD.

La nivel central, piramida este controlată de Dănuț Păle, vicepreședinte ANSVSA, fost deputat PSD de Buzău, afacerist cu furaje și medicamente de uz veterinar, deținător de factor a unor societăți comerciale ce operează în domeniul veterinar.

Nivelul imediat inferior al piramidei este ocupat de Directorul Executiv de la DSVSA Buzău, Dragnea Adonis Laurențiu, despre care Ziarul Puterea a mai scris despre cum și-a angajat toată familia în instituția pe care o cârmuiește.

Dragnea Adonis Laurențiu, este doctor în medicină veterinară, însă cu o teză de doctorat plagiată, conform publicației liberinbuzau.ro. Directorul DSVSA Buzău răspunde prompt la ordinele lui Păle. Acesta deține afaceri în imobiliare, turism sau case de amanet. Controlează și coordonează activitatea pionilor principali din afacerea Subsecretarului de Stat, Dănuț Păle.

Pionii lui Dănuț Păle

Stelian Mihalcea, Șef Serviciu Control Oficial Sănătate și Bunăstare Animale la DSVSA Buzău, fiind deținător de facto de ferme de animale și afacerist în același domeniu. Controlează o societate comercială care îi poartă numele, SC MIHALCEA FARM SRL, persoana căreia i-a încredințat firma fiind un medic veterinar condamnat fără acord de recunoaștere pentru infracțiunea de cumpărare de influență.

Caloian Mihail Victor, Șef Serviciu Catagrafie, Autorizare, Înregistrare și Evidență Informatizată la DSVSA Buzău. Proprietar de facto al SC VICTOFARM SRL, societate pe care a înființat-o în 1998 împreună cu o altă persoană. În 2002, Caloian și asociatul său au cedat acțiunile către Caloian Maria și Caloian Oana-Marcela.

În prezent, asociații SC Victofarm SRL sunt Caloian Maria (mama lui Caloian Mihail Victor) și Doană Valentin, un celebru medic veterinar cu domiciliul în Țintești pe care îl vom regăsi în mai multe firme ale șefilor din DSVSA Buzău. Inclusiv în afacerea privată a vicepreședintelui ANSVSA, Păle Dănuț. Însă, afacerea principală a doctorului veterinar Caloian este alta, SC CARPATIC DEPO VET SRL. Nici această firmă nu este înregistrat pe numele său, ci pe numele tatălui Caloian Gheorghe, și din nou, Doană Valentin.

După ce Doană a fost introdus în societatea comercială în 2020, sediul social al societății comerciale a fost mutat în satul Valea Părului.

La aceeași dată, Caloian și Doană au înfiinţat și un nou punct de lucru situat în mun. Buzău, Şoseaua Nordului nr. 9A, jud. Buzău. În teoerie aici trebuia să existe depozitul farmaceutic veterinar al societății comerciale însă în realitate acesta nu mai este de găsit.

Bilanțul contabil din 2021 al SC Carpatic Depo Vet SRL scoate în evidență pierderi în cuantum de 71.082 lei la o cifră de afaceri enormă, 1.028.463 lei. Cert este că firma se află în procedură de faliment, fiind delegat un administrator judiciar desemnat de Tribunalul Buzău.

Vicepreședintele ANSVSA, Dănuț Păle, ține CV-ul actualizat la secret

Sursă foto: liberinbuzau.ro

Am aflat cu câteva săptămâni în urmă că domnul Dănuț Păle și-a închis pagina de Facebook, iar CV-ul său actualizat este ținut la secret.

Am intrat inițial pe site-ul ansvsa.ro/ansvsa/echipa-ansvsa/, însă Subsecretarul de Stat Dănuț Păle nu avea CV-ul urcat pe site, la fel ca celălalt coleg al său tot Subsecretarul de Stat Ioan Oleleu.

Am decis să cerem ajutorul biroului de presă al Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor(ANSVSA). La rândui, ofițerul de presă l-a apelat pe Dănuț Păle, care cel din urmă i-a sugerat ca jurnalistul care îi caută CV-ul îl poate găsi pe site-ul Camerei Deputaților, dar neactualizat.

Precum în cazul în care soția directorului DSVSA Buzău avea declarația de avere urcată cu „ZDragnea”, pentru a nu bate la ochi fiind urcate în ordine alfabetică și pentru a nu se indexa în Google, aici avem de-a face cu un caz similar. Declarația de avere a vicepreședintelui ANSVSA a fost urcată cu numele „Pale Declaratie De Avere 2022”, asta pentru a nu se indexa în căutările Google la căutarea „Pale Danut Declaratie de Avere”.

De la colegul său de „trupă” care nu și-a urcat nici el CV-ul, Ioan Oleleu, aflăm că este originar din Cluj Napoca și a încasat de la DSVSA Cluj un salariu anual de 16.000 RON și un venit în urma concediului medical de 125.189 RON.

Pe profilul de Facebook al Subsecretarului de Stat – Ioan Oleleu, se afișează cu o fotografie de profil împreună cu Dragnea, urcată în august 2017.

Tot din declarația de avere a domnului Ioan Oleleu aflăm că acesta a primit o donație de 59.500 RON.

Păle, pesedistul care a ocupat zece funcții în același timp

Din CV-ul de pe Camera Deputaților aflăm că fostul deputatul buzoian a deținut, cam pe la nivelul anului 2013, nu mai puțin de 10-11 funcții concomitent. Altfel, CV-ul lui pare a fi, între cele ale pesediștilor, cel mai puțin ornat cu diplome pompoase de pe la facultăți și studii dubioase.

A deținut funcțiile următoare: Președinte al Comisiei de Liberă Practică a Veterinarilor din România, Președinte al Colegiului Medicilor Veterinari din Buzău, Voluntar pentru implementarea legii 258, Director al FARMAVET Buzău, Președinte al CA al S.C Prestcom Buzău, Administrator al SC Biovet 96, o firmă care a fost, firesc, mai tot timpul pe pierdere (126.009 RON pierdere în 2014), Secretar al Patronatului Medicilor Veterinari Buzău, Consilier Județean, Vicepreședinte PSD Buzău, Secretar Executiv Organizația Județeană PSD și încă o dată Președinte al Comisiei de Liberă Practică a Veterinarilor din România.

În mod accidental sau nu firma unde Ciolacu a fost Director(singura slujbă în privat din viața lui) și care era plină de bani de la Primăria Buzău, avea un contract exclusiv cu firma domnului Păle, că așa e cu norocul la Buzău. Aceeași firmă dădea bani cu grămada și tatălui altei foste deputate de Buzău, domnișoara Dobrică, faimoasă pentru că mita tatălui ei era să-l bage pe domnul Zgonea în spatele gratiilor, dar noroc că l-a achitat justiția.