Alexandra Baneu de la Babeș-Bolyai a câștigat un proiect al Consiliului European al Cercetării

O cercetătoare a Universității ”Babeş-Bolyai” (UBB), Alexandra Baneu, a câștigat un proiect european în valoare de aproape 1,2 milioane de euro organizat de către Consiliul European al Cercetării (ERC), fiind singura din România care se numără printre câștigători.

„Alexandra Baneu este singurul cercetător din România inclus pe lista celor 436 de câștigători din statele europene în cadrul competiției organizate de către Consiliul European al Cercetării (European Research Council/ERC). Proiectul propus de ea, intitulat ‘NOTA-Note-taking and Notebooks as Channels of Medieval Academic Dissemination across Europe’, va beneficia de grantul acordat de Consiliul European al Cercetării (European Research Council) în cadrul competiției Starting Grants cu o finanțare totală în valoare de 1,17 milioane euro, doar 13% dintre proiectele depuse fiind selectate pentru finanțare”, se arată într-un comunicat trimis de UBB.

Alexandra Baneu spune că UBB şi echipa din cadrul Centrului de Filosofie antică și medievală, condus de prof. univ. dr. Alexander Baumgarten, au creat contextul intelectual în care a putut „concepe un proiect de o asemenea anvergură”.

Alături de o echipă deja formată, ea va studia în următorii cinci ani „caietele” studenților medievali, având ambiția de a reconstitui o parte a istoriei universității medievale din această perspectivă inedită.

„Competițiile European Research Council reprezintă cele mai exclusiviste și mai dificile competiții de granturi europene, informal fiind supranumite ‘Nobelul granturilor europene’. Câștigătorii lor sunt recunoscuți drept cercetători de anvergură europeană, de la care se așteaptă contribuții științifice care să stimuleze/producă schimbări paradigmatice în domeniile de derulare. Mă bucur că UBB – una dintre cele mai reprezentative universități ale țării – va deveni sediul de derulare a acestui proiect de marcă europeană din zona științelor socio-umane, UBB mai găzduind în prezent un proiect ERC în derulare în zona ştiințelor naturii”, declară rectorul UBB, Daniel David.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...