Am fost sfâșiată de șase câini. Am zăcut într-o baltă de sânge

Da, ați citit bine. Eu, autoarea acestui text, am fost sfâșiată de șase câini maidanezi. În timp ce zăceam la pământ și fiarele îmi sfâșiau hainele și carnea, un el și o ea au trecut, pe lângă mine, ținându-se de mână, și nu s-au oprit, nu au reacționat în niciun fel. Și-au urmat drumul liniștiți.

Aveam vreo 13 ani și eram cam în perioada asta, înainte de vacanța de Paște. Am plecat de acasă să mă întâlnesc cu colegii de clasă într-un parc din pădurea Vedea. Până la parc e o alee lungă, încadrată de copaci. Mergeam singură pe alee și în fața mea apare un dulău. M-am dat mai în dreapta și mi-am zis că nu are ce să-mi facă, să trec liniștită pe lângă el. Doar că dulăul mi-a simțit frica, a venit la picioarele mele, și-a arătat colții și mi-a sărit, cât era el de mare, cu dinții de umărul meu. M-a doborât, pe marginea aleii, stătea cu picioarele pe mine și cu gura și dinții fioroși deasupra capului meu. Mârâia înfiorător și lătra. În scurt timp, dintre copaci au mai apărut cinci câini la fel de mari. Nu au ezitat nicio clipă. Au început să muște care de unde apucau. Mi-am pus mâinile pe față și urlam cât puteam eu de tare: Ajutor!!!!

La un moment dat a apărut un cuplu. Un el și o ea, tineri, la vreo 20 de ani. Se țineau de mână, ieșiți la plimbare. Eu eram culcată pe jos și cu sânge pe lângă mine, cu fiarele care continuau să mă muște. Am încetat să urlu, văzând salvarea în acei oameni. Acei oameni nu s-au oprit. Nici măcar nu s-au uitat. Au trecut, la fel de liniștiți, ca și înainte, mai departe….am început să țip și mai tare: Mor! Ajutor! Ajutor!

La câteva momente, că nu știu să spun cât a durat toată scena, au apărut niște oameni. Un bătrân, vreo doi bărbați tineri și niște copii. Erau niște romi care locuiau în apropierea pădurii. Au auzit strigătele mele de ajutor și fugeau disperați să vadă despre ce e vorba. Au alungat imediat câini, m-au luat în brațe, unul a scos o sticlă de apă și mi-a dat să beau, m-a stropit puțin de față… Pe atunci nu erau telefoane mobile. Nu puteau să sune la 112. Din spatele lor a apărut un alt membru al familiei lor, un băiat la vreo 18-19 ani, pe bicicletă. M-a urcat pe cadrul bicicletei și m-a dus la primul spital. Acolo mi-au spălat și îngrijit rănile, mi-au făcut un vaccin antitetanus și unul antirabic, în burtă. Apoi am mai făcut șapte zile la rând vaccinul antirabic în burtă.

De atunci, de câte ori văd un câine rememorez scena de când eram copil.

Am scris aceste rânduri nu ca să mă victimizez. Ce aș putea câștiga cu asta? Am scris acest text pentru a atrage atenția primarilor din toată România că localitățile pe care, cică, le gospodăresc colcăie de câini fără stăpân. Că mor oameni mâncați de câini vagabonzi, înfometați, turbați.

Alo, domnul primar Nicușor Dan și domnii primari de la toate sectoarele! Încep cu dumneavoastră, că Bucureștiul e campion la oameni omorâți de câini. Vedeți că Parcul Lumea Copiilor se învecinează cu un teren viran… care duce până sus spre Sala Polivalentă. E plin de câini agresivi. Și când spun plin mă refer la ditamai haitele. Vedeți că Herăstrăul e la fel. Iese lumea dimineața la alergat și fug și maidanezii după ei. Pe Calea Floreasca, aproape de serviciul meu, la fel… zilnic dau nas în nas cu câte un câine.

Dar poate nu ne citesc doar bucureștenii. La Alexandria, orașul unde era să fiu eu omorâtă de câini, se aude până la domnul Primar? La dumneavoastră în oraș sunt ghene de gunoi odioase, mizerabile, unde roiesc pisicile și câinii. Ultima dată era o cățea cu pui. Să te ferească Dumnezeu să treci seara prin preajma ei, că praf te face!

Dar la Moreni, în Dâmbovița, se aude mesajul meu? Vedeți, domnule primar, că aveți poate cei mai mari dulăi maidanezi pe care i-am văzut vreodată! Zici că sunt viței, atât sunt de mari câinii care patrulează prin tot orașul.

La Cluj-Napoca se aude? Aici nu vreau decât să-i transmit primarului Emil Boc faptul că am vizitat, recent, orașul pe care îl conduce și nu am văzut urmă de câine fără stăpân, cum nu am văzut nici măcar un muc de țigară. Dar știți ce am văzut? Niște coșuri de gunoi speciale pentru mizeria câinilor plimbați de stăpâni în lesă.

Acest text nu e pentru victimizare. Acest text a fost pentru conștientizare. Că oamenii sunt mai răi decât animalele. Pentru că sentimentul de nepăsare a tronat, tronează și va dăinui printre oameni.

Citește și Străinii călătoresc în toată lumea la pensie. Românii își cumpără prosoape pentru înmormântare

8 COMENTARII

 1. […] „La un moment dat a apărut un cuplu. Un el și o ea, tineri, la vreo 20 de ani. Se țineau de mână, ieșiți la plimbare. Eu eram culcată pe jos și cu sânge pe lângă mine, cu fiarele care continuau să mă muște. Am încetat să urlu, văzând salvarea în acei oameni. Acei oameni nu s-au oprit. Nici măcar nu s-au uitat. Au trecut, la fel de liniștiți, ca și înainte, mai departe… am început să țip și mai tare: «Mor! Ajutor! Ajutor!»”, a continuat seria dezvăluirilor la Puterea.ro. […]

 2. L-am contactat în privat pe tovarășul Ciucu pentru că mai mulți voiam să ne oferim voluntari pentru a prinde câinii de pe Lacul Morii. Atenție! Voluntari. Pentru a nu cheltui banul public pe tot felul de combinații cu firmele de hingherii ale unui politician.
  Mi-am luat block. La fel au pățit mai mulți care au încercat să își ofere serviciile gratuit unui primar gargaragiu și mai fals ca o pereche de teniși din Dragonul Roșu.
  Or fi hoți pesediștii dar ălora le pot întoarce spatele. În schimb îmi este al naibii de frică de peneliști. Ăștia fură și ițarii de pe om. Au dovedit asta în plină pandemie când schimbau miniștrii USR deși erau un plus valoare pentru economia României.
  Dacă aveți tren către aeroport este „vină” lui Cătălin Drulă. PNL zicea că nu este un proiect important pentru oameni. Să nu uităm că Prim-Ministrul României este un plagiator dovedit!

  • Fac pariu ca tot el va fi ales pentru ca romanul e cretin iar apoi se vaita ca cei alesi nu fac nimic din ce au promis. Trebuiesc schimbati toti nemernicii care ne mint si fura de peste 30 de ani,dar nu ai cu cine,nu se desteapta romanul,poate cand o pica din picioare,dar va fi tarziu.

 3. Alooo, cainii astia maidanezi nu apar ei, asa din eter. Ca sa ne intelegem. Nu apar ca iarba din pamant. Sunt ARUNCATI DE OAMENI. ACEEASI OAMENI CARE STRINGA DIN TOTI RARUNCHII CA EXISTA CAINI MAIDANEZI. DACA TOT AVETI CAINI, FITI RESPONSABILI SI STERILIZATI I! ALTCEVA NU STITI DECAT SA URLATI CAINII MAIDANEZI, S A UMPLUT ROMANIA DE CAINI MAIDANEZI. AVETI IDEE CATI BANI SE SIFONEAZA PT ASA ZISELE ADAPOSTURI ARONDATE PRIMARIILOR??? HABAR N AVETI? ATI TRAS PE CINEVA LA RASPUNDERE PT BANII CHELTUITI??? SE DAU AMENZI SI SE FACE PUSCARIE PT CEI CARE ARUNCA ACESTI CAINI???? MAI ANALIZATI, LA RECE, SI NU ASA, SUBIECTIV. AVETI CUNOSTINTA DE TRASEUL BANILOR PT ADAPOSTURILE ARONDATE PRIMARIILOR? AVETI HABAR CE FEL DE „OAMENI” LUCREAZA ACOLO SI SUNT PLATITI DIN BANII PUBLICI??? AVETI HABAR DACA SE FAC CAMPANII GRATUITE PT STERILIZAT, CUM AR TREBUI SA FACA DIN BANII PE CARE I PRIMESC??? HABAR N AVETI!!! NU STITI DECAT SA ARATATI CU DEGETUL SI SA DATI VINA PE MAIDANEZI!!! ANIMALELE ABANDONATE NU APAR CA IARBA DIN PAMANT!!!!

 4. Cainii vagabonzi, ca si pisicile famelice sunt rezultatul 1. al actiunilor oamenilor care a)nu isi asuma pana la capat responsabilitatea pentru animalele pe care le au pripasite prin jurul casei – cainii sunt dati afara din curte, se vagobondizeaza, pisicile nu sunt hranite – evident ca nu sunt nici hranite, nici sterilizate b) abandoneaza animalele la margine de urbe, cat mai departe de domiciliu, cand se plictisesc de animal sau cand acesta se imbolnaveste/imbatraneste 2.politicilor publice ale administratiilor care nu amendeaza prin decizii locale aceste atitudini ale oamenilor. Traim de fapt intr o mare de indiferenta generalizata, lipsa de empatie, coruptie generalizata, atat timp cat exista niste institutii bugetate din greu din bani publici – gen Aspa, care nu isi inteleg rolul, ci il mimeaza grotesc. Suntem necivilizati – atitudinea unui popor fata de animale vorbeste despre gradul de civilizatie al acestuia.

 5. Cine este vinovat pentru acești câini
  În nici un caz animalul adică maidanezii cum sunt numiți aceste animale abandonate ci omul e vinovat
  Acel om care dacă ii fata cățeaua ori o abandonează cu tot cu pui ori puii
  Și pisicile la fel sunt asa multe prin orașe ca le aduc oamenii de la țară
  Iresponsabili sunt cei care ii arunca la marginea drumului săracele animale ce vina au ele
  În alte tari cum de nu sunt animale abandonate pentru ca acolo lumea are o alta gândire și o a,ta educație

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...