Ambasada Franței revine la Kiev, deși „întoarcerea e de neconceput”!

Ambasada Franţei în Ucraina, care a fost transferată la Liov (vest) la începutul lunii martie după lansarea ofensivei ruse, se va întoarce la Kiev, după cum a anunţat diplomaţia franceză joi seară, potrivit AFP.

„Această relocare va avea loc foarte curând şi va face posibilă aprofundarea sprijinului acordat de Franţa Ucrainei în toate domeniile pentru a face faţă războiului declanşat de Rusia la 24 februarie”, a anunţat Ministerul francez de Externe într-un comunicat.

Şeful diplomaţiei franceze, Jean-Yves Le Drian, a făcut acest anunţ în cursul unei discuţii telefonice cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba.

Întoarcerea compatrioţilor francezi rămâne interzisă oficial

Pe de altă parte, Franţa continuă să-şi sfătuiască cetăţenii să nu se întoarcă în Ucraina, nici la Kiev.

Considerăm că întoarcerea rămâne de neconceput pentru francezii care au locuit în Ucraina. Întoarcerea compatrioţilor francezi rămâne în prezent interzisă oficial”, a indicat marţi diplomaţia de la Paris, subliniind că „întreaga Ucraină rămâne o zonă de război„.

Franţa oferă sprijin Ucrainei în ceea ce priveşte echipamentul militar, ajutorul umanitar şi în cadrul anchetelor privind abuzurile comise de forţele ruse împotriva civililor ucraineni.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole