Amenzi peste 2.000 de lei pentru trei farmacii veterinare care au vândut Ivermectină fără rețetă

Trei farmacii veterinare din Brăila au fost amendate cu 2100 de lei după ce au vândut antiparazitarul pe bază de Ivermectină fără rețetă recomandată de medicul veterinar. În spaţiul public, au apărut informaţii cu privire la faptul că acest produs ar putea fi folosit în tratamentul împotriva infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

„În prezent, se desfăşoară controale care vizează modul în care a fost comercializat antiparazitarul pe bază de Ivermectină în perioada 25-31 ianuarie.

În urma controalelor efectuate, la trei farmacii veterinare verificate s-a constatat abatere de la normele sanitar-veterinare, având în vedere că antiparazitarele şi antibioticele nu pot fi eliberate din farmacii decât pe bază de reţetă eliberată de către un medic veterinar.

Drept urmare, pentru nerespectarea regimului de comercializare, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în cuantum de 2.100 lei, respectiv 700 de lei pe fiecare punct farmaceutic”, a declarat Dragoş Frigioiu, purtătorul de cuvânt al Direcției Sanitar-Veterinare (DSV) Brăila, potrivit Agerpres.

Controalele care vizează comercializarea de către farmaciile veterinare a antiparazitarului pe bază de Ivermectină se vor încheia luni, 15 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole