Apel ISU:„Nu mai incendiați terenurile!” 140 de incendii în 24 de ore!

Publicat: 09 iul. 2024, 17:02, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în ACTUALITATE , ? cititori
Apel ISU:„Nu mai incendiați terenurile!” 140 de incendii în 24 de ore!
Foto: ctnews.ro

„𝗙𝗮𝗰𝗲𝗺 𝘂𝗻 𝗮𝗽𝗲𝗹 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗼𝗽𝗿𝗶𝗿𝗲𝗮 𝗶𝗴𝗶𝗲𝗻𝗶𝘇𝗮̆𝗿𝗶𝗶 𝘁𝗲𝗿𝗲𝗻𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗶𝗻𝗰𝗲𝗻𝗱𝗶𝗲𝗿𝗲!”, scrie Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), pe contul său de Facebook.

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat aproximativ 140 de incendii de vegetație, iar peste 300 de hectare de teren au fost mistuite de flăcări, fiind necesară intervenția a sute de pompieri pentru a stinge focurile, informează ISU.

Arderile de vegetație sunt interzise, iar nerespectarea acestei interdicții se sancționează cu amenzi de la 7.500 lei la 15.000 lei pentru persoane fizice, iar pentru persoanele juridice de la 50.000 lei la 100.000 lei.

„Trebuie să reţineţi că au fost situaţii când, în urma unor astfel de incendii, din cauza propagării focului sub acţiunea vântului și pe fondul temperaturilor ridicate, s-au înregistrat victime omeneşti și importante pagube materiale”, mai scrie ISU.

Totodată, nu trebuie omis faptul că aceste arderi necontrolate pot constitui cauze ale unor accidente rutiere, şi ele soldate cu victime, ca urmare a scăderii vizibilităţii pe drumurile publice.

Cel mai recent incendiu de vegetație care a creat probleme majore a avut loc astăzi în localitatea Chiajna. Mai multe locuințe și spații comerciale au fost puse în pericol, iar fumul dens a îngreunat circulația în zonă. a fost nevoie de mai multe ore ca pompierii să poată localiza incendiul.

Deasemenea, în week-end, un alt incendiu de vegetație a blocat circulația pe calea ferată București – Constanța, în zona localității Dragoș Vodă.