APIA: Lista celor 10.000 de fermieri eligibili pentru micrograntul de 5.000 euro

APIA a publicat, joi, lista preliminară a firmelor eligibile și ne-eligibile la ajutoarele de stat de 5.000 de euro, în urma pre-evaluării automate a aplicanților la Măsura 1 – microgranturi de capital de lucru pentru sectorul agro-alimentar, în baza OUG 61/2022. Bugetul total este de 50 milioane euro și se acordă după principiul primul venit, primul servit.

Lista poate fi consultată aici –  LISTA-MICROGRANTURI-2.06.2022.

Pentru aceste fonduri au fost înregistrate 32.153 de cereri, din care doar primele 10.000 sunt calificate la finanțare, în urma unei pre-evaluări automate. Sunt și 953 de solicitanți respinși, pentru că nu au corespuns criteriilor de eligibilitate.

Cei care vor să depună contestații o pot face la CJ ale APIA, având la dispoziție un termen de două zile după afișarea listei. Rezultatul contestației se primește în maximum trei zile.

Citește și Lovitură sub centură pentru micii fermieri care vor să obțină micrograntul de 5.000 euro. Ce li se cere acum

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare totală de 300.000.000 de euro, introdusă prin OUG nr. 61/2022 privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi şi granturi pentru capital de lucru entităților din domeniul agroalimentar cu finanțare din fonduri externe nerambursabile.

Proiectul „Microgranturi în domeniul agroalimentar”, parte a acestei scheme de ajutor de stat, este implementat de  MADR, prin intermediul APIA.

Beneficiarii sunt persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, microîntreprinderile și întreprinderile mici şi mijlocii,

Vezi și Chesnoiu caută surse de finanțare pentru fermierii care n-au prins micrograntul de 5.000 euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...