Au uitat de deficitul bugetar! Angajații SGG vor să-și dubleze salariile

Publicat: 23 apr. 2024, 17:14, de Filon Stan, în POLITICĂ , ? cititori
Au uitat de deficitul bugetar! Angajații SGG vor să-și dubleze salariile
Angajatii SGG vor sa-si dubleze salariile

Un proiect elaborat de Secretariatul General al Guvernului (SGG) vizează majorarea salariilor pentru personalul implicat în gestionarea fondurilor europene și a celor angajați în structurile specializate care gestionează Instrumentul pentru Sprijin Tehnic (IST). Mulți dintre cei vizați de majorarea salarială sunt chiar… angajații SGG!

Angajații Secretariatul General al Guvernului (SGG) vor să-și dubleze salariile și în acest sens au pus la punct un proiect care vizează chiar acest lucru! Secretariatul General al Guvernului (SGG) a întocmit un proiect care vizează majorarea salariilor pentru personalul implicat în gestionarea fondurilor europene și a celor angajați în structurile specializate care gestionează Instrumentul pentru Sprijin Tehnic (IST). Această inițiativă ar urmări evitarea blocajelor în activitatea instituțiilor statului asigurarea funcționării eficiente a programelor de finanțare.

Angajații SGG vor să-și dubleze salariile

Potrivit proiectului gândit de SGG, salariile de bază pentru personalul care gestionează fonduri comunitare pot fi majorate cu minimum 50% față de nivelul prevăzut de lege, dar nu mai mult de 100%. Aceste majorări sunt justificate ca fiind necesare pentru a asigura competența și implicarea acestui personal în implementarea cu succes a proiectelor finanțate din fonduri europene.

Modificările legislative recente au fost motivate de evitarea efectelor negative ale unor măsuri de limitare a cheltuielilor publice, precum cele reglementate de ordonanța „trenuleț”, și urmăresc să ofere un cadru financiar adecvat pentru activitățile de gestionare a fondurilor europene și de implementare a reformelor necesare în contextul economic actual.

Culmea este faptul că aceste modificări legislative vin în contextul unei restructurări a personalului din cadrul SGG și a altor instituții guvernamentale, inclusiv ministere.

Datele publicate de Ministerul Finanțelor arată o creștere semnificativă a numărului de angajați în SGG, de la aproximativ 3.100 în 2019 la peste 5.200 în prezent. Mai mult decât atât, proiectul de majorare salarială nu se adresează doar personalului din cadrul SGG, ci și celor din alte instituții care gestionează programele finanțate din fonduri europene, precum și celor implicați în Instrumentul pentru Sprijin Tehnic.