Auchan a reautorizat lucrările de reabilitare ale halei Ford și va începe lucrările

Deşi Auchan trebuia să fie primul care deschide hipermaket-ul din hala Ford a proiectului mixt One Floreasca Park, urmat de celelate componente ale proiectului, office şi rezidenţială, compania a întârziat, proiectul a fost reautorizat, iar lucrările vor începe cât de curând, după cum spune Mihai Păduroiu, șeful diviziei de birouri a One United Properties, companie care a preluat alături de Auchan terenul.

Acum un an și jumătate, Victor Căpitanu, unul dintre marii acționari ai One United Properties, partenerul Auchan în dezvoltarea proiectului One Floreasca City, spunea că CEO-ul Auchan a vizitat proiectul în vara anului 2019 şi a decis modificarea conceptului acceptat de Auchan şi transformarea lui în unul special.

Terenul a fost vândut în urmă cu doi ani de fondul de investiții Global Finance că­tre Auchan și One Uni­ted. Inițial, pe acest amplasament, a funcționat Hala Ford, în care erau produse mașini ale brandului american, care va fi transformată în hipermarket Auchan.

Dezvoltatorii vor expune modele Ford de epocă

În 1931, Theodor Davila, fiul dramaturgului Alexandru, autorul lui Vlaicu Vodă, și nepotul lui Carol Davila, fondatorul sistemului sanitar modern, a devenit reprezentantul companiei Ford în România și a construit, în 1935, în Floreasca, o hală de montaj pentru automobile de lux. După 1948, în regimul comunist, fabrica a devenit Automatica, acum spațiul fiind în paragină.

În noul ansamblu, dezvoltatorii vor să expună și modele de epocă ale mărcii Ford, unele produse în perioada interbelică la București. Proiectul va fi construit pe un teren de 2,8 hectare, 30% din suprafață reprezentând spaţii verzi. În plus vor fi amenajate alei pietonale, zone de relaxare şi un loc de joacă pentru copii.

Noua dezvoltare imobiliară va repune în circuitul public o zonă abandonată de 20 de ani, complexul urmând să fie unul deschis întregii comunităţi, cu circulaţie exclusiv pietonală. One Floreasca City mai include o clădire de birouri de 24.000 mp și o componentă rezidențială cu 247 de apartamente și va necesita investiții de circa 100 milioane euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...