Avarie majoră în rețeaua de termoficare a Capitalei! CET Vest, indisponibilizată. CET Grozăvești nu poate fi repornită

Publicat: 23 apr. 2024, 22:39, de Cristian Matache, în Energie , ? cititori
Avarie majoră în rețeaua de termoficare a Capitalei! CET Vest, indisponibilizată. CET Grozăvești nu poate fi repornită
O mare parte din București a rămas fără apă caldă marți seara din cauza unei avarii pe rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica. 
O avarie majoră s-a produs marți, în jurul orei 18:00 pe rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica, în secțiunea deservită de CET București Vest.
Acest lucru a afectat activitatea termocentralei, provocând oprirea echipamentelor aflate în funcțiune în CET București Vest din cauza pierderilor masive de apă din rețeaua de termoficare.
O a doua spărtură produsă în această seară pe rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica, în secțiunea deservită de CET Grozăvești, a condus la sistarea livrării apei de adaos din CET Grozăvești și la imposibilitatea punerii în funcțiune a echipamentelor din centrală. În acest moment, sala turbine din CET Grozăvești este inundată din cauza avariei, punând în pericol motoarele și echipamentele electrice.
Se așteaptă remedierea avariilor de către echipele Termoenergetica, astfel încât ELCEN sa poată disponibiliza echipamentele aferente funcționării.