Averea George Sergiu Nicolescu, noul șef al ANRE

George Sergiu Nicolescu, secretarul de stat de la Energie, va câștiga în jur de 12.000 de euro la ANRE, instituție pe care o va conduce. El este deja un om cu o avere consistentă

Liberalul Sergiu Niculoescu deține 5,6 hectare de pământ agricol în trei loturi în comuna Cogealac, județul Constanța, un apartament de 60 de metri pătrați in București, dobândit în 2011, un autoturism BMW, cumpărat tot în 2011, bijuterii în valoare de 15.000 de euro, ceasuri în valoare de 20.000 de euro și este acționar la mai multe companii prezente pe Bursa de Valori București:

OMV Petrom în valoare de 83.000 de lei

Transgaz – 96.000 de lei

Nuclearelectrica – 197.500 de lei

Romgaz – 72.000 de lei

Electrica SA – 97.000 de lei

Transelectrica SA – 19.000 de lei

Fondul Proprietatea – 40.200 de lei

BRD – 71.600 de lei

One United Properties – 42.500 de lei

Valoarea totală a participațiilor este de 635.000 de lei. Niculescu a spus că în cazul în care este numit președinte al ANRE, va vinde respectivele acțiuni.

Niculescu a câștigat 93.858 de lei pe an ca secretar de stat la Ministerul Energiei, 3.900 de lei ca director la SC CDG SRL, Giurgiu și 122.919 lei ca membru în Consiliul de Administrație al Romgaz.

George Nicolescu (43 de ani) a fost numit secretar de stat în Ministerul Energiei în martie 2021, practic odată cu instalarea guvernului Ciucă.

Potrivit informațiilor G4Media, el a participat din partea guvernului la negocieri atât cu guvernul SUA (cooperarea în domeniul nuclear), cât și cu Comisia Europeană pe dosare precum tranziția energetică.

Este membru în Comitetul de supraveghere al Hidroelectrica și în consiliile de administrație ale companiilor cu capital de stat Nuclearelectrica și Administrația Porturilor Maritime SA, posturi la care va trebui să renunțe dacă va deveni președintele ANRE. A fost membru în consiliile de administrație de la Damen Shipyards și Romgaz.

În perioada 2020-2021 a fost director general al companiei CDG SRL din Giurgiu, specializată în producția și vânzarea de energie electrică.

Între 2019 și 2020 a fost prefectul județului Constanța, anterior lucrând atât în mediul privat, cât și la Primăria Eforie și Consiliul Județean Constanța.

Parlamentarii au ales noua conducere a Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE). George Niculescu a fost ales în funcția de președinte cu 254 de voturi „pentru“, iar vicepreședinte a fost ales Gabriel Andronache, cu 263 de voturi „pentru”.

Astăzi, a fost o adevărată dispută în Coaliție după ce UDMR a fost din joc pentru Comitetul de Reglementare al ANRE, adică a pierdut funcția de vicepreședinte deținută de Nagy-Bege Zoltan. Până acum, funcția de vicepreședinte al ANRE a aparținut UDMR, iar acum, după negocierea PSD și PNL, a revenit social-democraților (Gabriel Andronache). În momentul votului de azi din Parlament, aleșii UDMR au părăsit sala în semn de protest.

„Nu am participat la ședința de ieri din motivul că PNL și PSD au decis să ia toate locurile vacante. PNL a ținut mortiș să ia și funcția de președinte și de vicepreședinte și s-a renunțat la un specialist, cel care a comunicat cu publicul în criza. Noi nu am participat la ședința de ieri, nu participăm nici noi la votul de azi. PNL și PSD au decis sa ia tot. Asta nu are legătură cu funcționarea coaliției”, a spus senatorul UDMR Lorant Antal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...