Avioanele militare au trebuit să intervină la un incendiu lângă Tg. Ocna

Publicat: 02 apr. 2024, 23:22, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în ACTUALITATE , ? cititori
Avioanele militare au trebuit să intervină la un incendiu lângă Tg. Ocna

Două aeronave specializate în stins incendii au fost chemate în sprijinul pompierilor care intervin, de marți după-amiaza, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins 20 de hectare de pădure de pin, în județul Bacău.

Potrivit ISU Bacău, incendiul are loc în fondul forestier al orașului Târgu Ocna și afectează o pădure de pin cu o suprafață de 20 de hectare.

Terenul este greu accesibil, iar vântul puternic a contribuit la extinderea incendiului.

Potrivit reprezentanților ISU Bacău, se lucrează pentru realizarea unei linii de protecție pentru locuințele aflate la baza versanților pe care are loc incendiul, precum și a unei pepiniere de puieți de pin.

La fața locului intervin peste 70 de pompieri, 20 de lucrători ai Ocolului Silvic și 7 pompieri voluntari.

„Având în vedere terenul frământat, aspect ce îngreunează accesul echipajelor de intervenție, precum și forța cu care se propagă incendiul, în sprijin vor acționa și două aeronave echipate în configurație pentru stins incendii”, a transmis ISU Bacău.

Avioanele au decolat la ora 19.30 de la Baza 90 de Transport Aerian de la Otopeni. Fiecare dintre aeronavele C-27J Spartan poate transporta 6.000 de litri de apă la fiecare trecere.

Misiunea a fost una dificilă și riscantă, din cauza întunericului.

Aeronavele de acest tip ale Forțelor Aeriene Române au acționat, din 2017 și până în prezent, pentru stingerea a mai multe incendii de pădure din țara noastră – în județele Mehedinți, Alba, Hunedoara și Buzău.