Băile Felix: Festivalul de muzică ușoară Enjoy Music a fost câștigat de eleva Bianca Dan

Marele Trofeu al Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară „Enjoy Music” Băile Felix (3 – 5 septembrie) a fost câştigat de eleva Mădălina Bianca Dan, din Galaţi.

Trofeul Junior a fost acordat Sofiei Carla Coita, din Oradea, iar Trofeul Teenaager a ajuns la Briana Andreea Magdaş, tot din Oradea.

Trofeele, premiile în bani şi cadourile au fost înmânate duminică în Gala de premiere a festivalului, organizată în centrul staţiunii Băile Felix, în piaţeta de lângă Ştrandul Apollo. Spre deosebire de alte manifestări similare, premiile au fost acordate în ordinea importanţei lor, de la Marele trofeu, până la cele speciale şi cele acordate profesorilor.

Concursul festivalului s-a desfăşurat sâmbătă, când cei peste 100 de concurenţi din toată ţara s-au întrecut pe şapte categorii de vârstă, de la 4 la 19 ani, plus secţiunea grupuri. Ei au fost apreciaţi de un juriu de specialişti cu renume naţional şi internaţional, din care au făcut parte Francesco Morettini (Italia), Paula Seling, Ovidiu Anton, Luminiţa Anghel, Monica Anghel, Nico, Aurelian Temişan, Zorica Ninkovic (important organizator de festivaluri în Serbia) şi Alexandru Ilie.

Ne bucurăm foarte mult că organizatorii acestui festival, profesionişti adevăraţi – Ovidiu Lazăr şi părintele Paul Popa – au reuşit să aducă probabil cei mai mari artişti din ţara noastră astfel încât obiectivitatea jurizării să nu poată fi pusă sub semnul întrebării. Vă felicit şi vă mulţumesc pentru că aţi însufleţit Băile Felix câteva zile„, a spus primarul comunei Sânmartin, Cristian Laza.

Finalistă la Popularitate Next Star

Preşedintele juriului, Jurij Ricotti (muzician, inginer de sunet din Italia) a fost cel care a înmânat, împreună cu primarul Cristian Laza, Marele Trofeu al festivalului elevei Mădălina Bianca Dan.

„Încă tremur. Nu mă aşteptam să iau eu Marele trofeu, dar evident că mă bucur foarte mult. Sunt din Galaţi, trec în a XII-a, an greu, sunt elevă la Voces School Music, la doamna Monica Măciuceanu şi am 18 ani abia împliniţi. Cânt de la 9 ani şi mă pregătesc încontinuu. Am mai câştigat trofeul la festivalul ‘Vocea mării’ şi multe altele. Vreau, în primul rând, să iau BAC-ul cu brio şi să îmi rezerv o facultate bună. Îmi doream mult să continui cu muzica şi chiar aveam nevoie de un semn, ca să zic aşa, că merită să continui pe drumul acesta. Mi-a dat cea mai mare încredere în mine de până acum”, a declarat, pentru AGERPRES, Mădălina Bianca Dan.

Profesoara ei, Monica Măciuceanu a adăugat, pentru AGERPRES, că toţi copiii pe care îi pregăteşte – pe Bianca o „creşte” de opt ani – se încurajează, se iubesc şi se simt unul pe altul, „ceea ce este foarte bine”.

Bianca a fost finalistă la Popularitate Next Star şi a câştigat mai multe premii naţionale sau internaţionale, cu grupul Voces – marele trofeu de la San Remo sau Sankt Petersburg.

Junior și Teenager

După un scurt recital oferit publicului, renumita interpretă Monica Anghel a înmânat cele două Trofee Junior şi Teenager.

Câştigătoarea Trofeului Junior (4 -10 ani), Sofia Carla Coita este elevă în clasa a II-a la Şcoala Dacia din Oradea, pregătită de profesoara Dana Oprescu la Palatul Copiilor. Iar cea care a primit Trofeul Teenager (11 -19 ani), Andreea Briana Magdaş, în vârstă de 13 ani, este elevă în clasa a VIII-a în Oradea şi o are ca profesoară de canto pe Lăcrimioara Deac, de la Şcoala de arte „Francisc Hubic”.

„Mi se pare un lucru extraordinar de greu să faci un festival, iar prima ediţie este întotdeauna cea mai dificilă, dar, cu toate acestea, organizatorii s-au străduit şi au reuşit să aibă un juriu de excepţie, un prezentator pe măsură, o mare actriţă a ţării noastre. Vreau să le mulţumesc gazdelor noastre pentru tot efortul depus, copiilor şi tuturor părinţilor. Totul este minunat, vă mulţumesc din suflet, cu preţuire”, a spus Monica Anghel.

Compozitorul şi pianistul italian Francesco Morettini, din Toscana, membru al juriului şi bun prieten al Asociaţiei Enjoy Music, a oferit premiile pentru cei mai mici interpreţi de muzică uşoară, din categoria de vârstă 4-6 ani. Premiul I l-a câştigat Lucas Daniel Mureşan.

Promotorul muzicii rock Ovidiu Anton, câştigător al Eurovision 2016, a oferit premiile pentru categoria 7-8 ani, apoi a cântat alături de talentata sa elevă, orădeanca Natalia Bendre. El a dorit să aprecieze acest festival afirmând că „atunci când se doreşte şi când lumea se implică, se pot realiza lucruri măreţe”.

„A fost un festival care dacă n-aş fi ştiut că este organizat pentru prima oară, nu aş fi crezut. Organizat impecabil, cu foarte multă implicare. Felicitări! Aveţi toate premisele să deveniţi un nou Festival Mamaia, un nou Cerb de Aur. Aplauze pentru organizatori!”, a transmis Ovidiu Anton.

La rândul lor, au urcat din nou pe scenă, după concertul din seara de vineri, pentru alte momente muzicale sau doar pentru a înmâna premiile pe celelalte categorii de vârstă: Nico, Alexandu Ilie – dirijorul Operei Comice pentru Copii, Aurelian Temişan, Luminiţa Anghel şi Paula Seling.

Premiile în bani, în valoare de 30.000 de lei, au fost asigurate de Primăria Sânmartin. Pe lângă acestea, s-au mai oferit premii speciale de la sponsori pentru 29 de profesori şi profesoare, dar şi pentru o mulţime de copii şi adulţii implicaţi cu trup şi suflet în organizarea acestui festival.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Enjoy Music din Oradea, reprezentată de preşedintele Ovidiu Lazăr şi preotul Paul Popa, vicepreşedinte, în parteneriat cu Primăria comunei Sânmartin – primar Cristian Laza şi Liceul Tehnologic „Felix”, profesor Loredana Pantea.

Administraţia locală preconizează ca acest festival de muzică uşoară să devină o tradiţie, urmărind atât susţinerea şi promovarea tinerelor talente, cât şi promovarea staţiunii balneare Băile Felix şi a atracţiilor turistice din zonă. 

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole