Becali, replici la adresa lui Raed Arafat în preajma sărbătorilor pascale: „Nu ne interesează masca, nu ţinem cont de carantină”

Dacă șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a anunțat zilele trecute că este mult prea devreme pentru a spune cum va arăta situația de Paște, patronul FCSB, Gigi Becali, a făcut câteva afirmații la adresa secretarului de stat al MAI, după ce au apărut mai multe zvonuri conform cărora municipiul București ar putea intra în carantină.

„Paştele e Paşte, e mare sărbătoare. Nu ne interesează masca, nu ţinem cont de carantină. Să fie sănătos Arafat, că e musulman. Hotărâşte el, musulman, ce facem noi? Eu ies când vreau eu, nu sunt animal să mă bagi în cuşcă. Să dea amenzi, să bage în puscarie. Restul românilor, dacă gândesc aşa, să facă şi ei ca mine. Cum să mă ţii pe mine în cuşcă? Ce treabă am eu cu Arafat? El e musulman, eu sunt ortodox”, a declarat Becali la România TV.

Să nu uităm de tulpina nouă de coronavirus, avertizează șeful DSU

Raed Arafat speră ca, în acest an, să nu ne întoarcem la situația din 2020, atunci când sărbătorile pascale ne-au prins în starea de urgență, decretată de președintele țării încă din martie.

„Nu mă pronunț aici, o parte din atacuri au fost foarte tendențioase. Nu dorește nimeni să limiteze drepturile la activitatea religioasă. Clar este că e devreme de spus care va fi situația, noi sperăm să fie controlabilă. Încă mai este de așteptat.

Sunt zone cu creșteri mai mari decât altele, dar măsurile, oricât de exagerate par, sunt menite să încerce să oprească răspândirea. Să nu uităm că avem măsuri importante de carantinare zonală pe 14 zile, cu posibilitatea de prelungire, am ajuns la un număr semnificativ de localități. Tendința este de creștere, nu mai este de platou, nici de scădere”, a precizat șeful DSU.

Măsurile își produc efectele în minimum 14 zile.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...