Capitala nu va intra în carantină doar pe baza indicelui de 6 infectări la mia de locuitori

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat că municipiul București nu va intra în carantină doar pe baza indicelui de șase infectări cu virusul SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

„Nu doar indicele conduce la această decizie. Specialiştii spun foarte clar: sunt mai mulţi factori, printre care şi acest indice de peste șase la mie, care pot conduce la o astfel de decizie. Aşadar, nu trebuie să ne grăbim, nu trebuie să dăm mesaje care eventual să inducă panică în populaţie, trebuie să fim foarte clari în declaraţii (…), dar dacă se va ajunge să depăşim indicele de șase la mie, cu siguranţă, împreună cu DSU, cu toţi factorii implicaţi, vom lua o decizie, dar nu doar pe baza acestui indice”, a declarat ministrul la Digi24. 

Locuri pentru vaccinarea populației generale

„Din 5 aprilie vom putea suplimenta cu 10% numărul persoanelor care pot fi vaccinate în centrele militare. Știți foarte bine că din etapa a 3-a sunt deschise tuturor persoanelor”, a precizat MAI.

Odată cu finalizarea vaccinării persoanelor din primele două etape centrele de vaccinare ale ministerului vor continua vaccinarea populaţiei generale şi vor putea să dubleze aproape  capacitatea de doze administrate zilnic.

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că, unde este nevoie, poate organiza centre de vaccinare mobile proprii sau poate asigura personal medical care să deservească astfel de centre.

Citește și:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...