Belgia: Aproape 100 de persoane sunt infectate cu o nouă tulpină de coronavirus

O nouă variantă a virusului SARS-CoV-2 a fost găsită în Belgia de către cercetătorii de la Universitatea din Liège (ULiège). Până acum, 4% din infecțiile cu coronavirus reprezintă noua tulpină.

Tulpina – B.1.214 sau „Spike Insertion” – a fost descoperită pentru prima dată în ianuarie anul acesta, iar răspândirea acesteia este monitorizată îndeaproape de cercetătorii de la ULiège și KU Leuven, potrivit rapoartelor din Le Soir, anunță publicația Bussels Times, citată de Aleph News.

„Pentru moment, aproximativ 100 de pacienți cu această variantă au fost identificați și este nevoie de mult mai multe date pentru a-i cunoaște efectele acestei noi tuplini. Dar putem vedea că acesta crește treptat în Belgia, în special la Bruxelles, Brabantul flamand și Hainaut ”, a declarat Vincent Bours, profesor de genetică umană și șef al laboratorului de analiză și secvențiere Sars-Cov-2 la ULiège.

El a adăugat că această variantă a atras atenția oamenilor de știință, deoarece avea o „mutație care nu a fost aproape niciodată observată înainte”, a mai precizat sursa citată.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...