BNR: Ca să-ți iei un apartament de două camere la Cluj muncești cam tot atât cât ai munci pentru unul similar în Viena

Ca să-ți iei un apartament de două camere la Cluj muncești cam tot atât cât ai munci pentru unul similar în Viena, este concluzia trasă de reprezentanții Băncii Naționale (BNR).

Potrivit raportului de Stabilitate publicat de Banca Națională(BNR), sunt necesari aproximativ 11 ani pentru achiziția unui apartament, în Cluj. În Viena,în schimb, pentru achiziția unei locuințe de 55 mp fără a contracta un credit imobiliar sunt necesari aproximativ 12 ani.

Cele mai scumpe apartamente se află în Praga, acolo unde sunt necesari aproape 18 ani pentru achiziționarea unui apartament.

Întorcându-ne la România, cele mai căutatea apartamente se află în București. Potrivit raportului, un sfert din totalul tranzacțiilor imobiliare se fac în capitală. Iar, alte aproximativ 28 la sută din tranzacții se concentrează în principalele centre regionale din țară, respectiv: Cluj, Brașov, Timiș, Constanța și Iași.

La polul opus, se află orașul Giurgiu, acolo unde tranzacțiile se fac în număr mic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...