Boala nemiloasă care a distrus-o pe Marilyn Monroe

Marilyn Monroe se află n top sex-simboluri pentru eternitate. Ceea ce nu prea se știe este că frumoasa actriță suferea de o boală. Care nici în zilele noastre nu e complet cunoscută! Boala nemiloasă care a distrus-o pe Marilyn Monroe.

Marilyn Monroe continuă să fascineze generații de-a rândul și să fie simbolul absolut al frumuseții. Dar…Ceea ce a afectat-o aduce o umbră asupra destinului ei. Este vorba despre o boală a ovarelor numită endometrioză. Despre care mulți cred că are legătură indirectă cu moartea actriței.

Marilyn Monroe avea endometrioză, o boală ginecologică cu simptome severe. Precum dureri puternice de burtă, care cauzează infertilitate la aproape jumătate din femeile ce suferă de această afecțiune.

Boala nemiloasă care a distrus-o pe Marilyn Monroe

Mulți sunt de părere că endometrioza i-a distrus viața faimoasei blonde. Durerile și consecințele fiind atât de severe, încât afecțiunea i-a răpit șansa de a face copii. Nu putea să ducă o sarcină la termen, i-a afectat relațiile amoroase și a ucis-o, în final.

Din cauza durerilor insuportabile, actrița era nevoită să ia analgezice extrem de puternice și, într-un final droguri. Căci, din ce se știe până acum, moartea lui Marilyn a survenit în urma unei supradoze de barbiturice.

Poate cea mai elocventă descriere a suferinței lui Marilyn Monroe a oferit-o actrița Lena Dunham. Această actriță este la rândul ei afectată de endometrioză.

Mărturie despre boala lui Marilyn Monroe 

Marilyn Monroe a fost o actriță, model și cântăreață care avea doar 36 de ani când a murit. Deși a rămas însărcinată de mai multe ori, nu a reușit niciodată să aibă copii. Toate sarcinile s-au încheiat cu avort. Cel puțin unul din avorturi fiind cauzat de o sarcină extrauterină, ca urmare a formei severe de endometrioză de care suferea.

Circulă o bârfă cum că la una din intervențiile sale chirurgicale de urgență, actrița și-a lipit inainte de a fi anesteziată pe burtă un bilețel. În care implora doctorii să nu îi scoată organele de reproducere. Deși moartea sa e încă învăluită în mister, mulți cred că a fost cauzată, chiar dacă nu direct, de endometrioză. Din cauza bolii, a ajuns dependentă de analgezice. Ce i-au agravat într-un final și problemele psihice”, a spus Lena Dunham pe Instagram pentru a trage un semnal de alarmă asupra acestei boli.

Ce este endometrioza

Este caracterizată prin prezența țesutului endometrial în afara cavității uterine, uneori chiar și pe ovare. Endometrioza afectează cu precădere femeile cu vârstele cuprinse între 25 și 40 de ani.

S-a descoperit că endometrioza e una din pricipalele cauze ale infertilității la femei. Nici la momentul actual, în ciuda progreselor uimitoare pe care le-a făcut medicina, nu există o explicație. Endometrioza rămâne o mare necunoscută și nu se știe cu precizie care sunt factorii ce duc la dezvoltarea afecțiunii.

Endometrioza mai este cunoscută drept „boala femeilor neiubite”! Din cauza modului în care, ca urmare a durerii fizice și a celei psihice, femeile ajung la depresie și izolare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...