Bode, despre crima dublă din Iași: Am identificat suspectul. Așteptăm decizia instanței din Italia

Publicat: 16 dec. 2021, 18:22, de Laura Macovei, în ACTUALITATE , ? cititori
Bode, despre crima dublă din Iași: Am identificat suspectul. Așteptăm decizia instanței din Italia
Lucian Bode

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat joi, că în cazul crimei de la Iaşi, în care doi tineri au fost omorâţi, se aşteaptă decizia instanţei din Italia, pentru a-l extrăda pe vinovat.

UPDATE. Suspectul va fi adus în țară pe 21 decembrie.

Vorbim despre o anchetă penală în curs. În urma acestei anchete, din fericire, am reuşit într-un timp foarte scurt să identificăm şi să reţinem persoana bănuită de comiterea infracţiunii de omor calificat. Acum, aşa cum ştiţi, urmează procedurile internaţionale în astfel de cazuri.

În urma cooperării Poliţiei Române cu autorităţile din Italia, în funcţie de decizia instanţei, pentru că aşteptăm o decizie a instanţei din Italia, când se va stabili data predării, imediat autorităţile din România vor organiza o escortă şi-l vor aduce pe cel suspectat de această crimă în faţa organelor de anchetă din România, pentru a fi tras la răspundere”, a spus Lucian Bode.

Potrivit acestuia, autorităţile din România au ţinut legătura în permanenţă cu autorităţile din Italia.

În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, într-un imobil din municipiul Iaşi, Moara de Vânt, au fost găsite două cadavre. Una dintre persoanele decedate, un bărbat în vârstă de 25 ani, avea cetăţenie marocană. Cea de-a doua persoană decedată era prietena acestuia, o tânără în vârstă de 23 ani.

Fata avea 33 de plăgi prin înjunghiere, iar bărbatul 17. Nu erau arsuri pe corpurile lor, deşi a fost foc în casă. Au interesat zona organelor vitale, unele dintre ele au ajuns la coloana cervicală, în zona gâtului. La testele preliminare nu a fost identificat consum de droguri sau băuturi alcoolice.

Bărbatul suspectat că ar fi comis dublul asasinat de la Iaşi, El Bourkadi Ahmed Sami, a fost localizat şi reţinut în Roma, marţi, în urma cooperării cu Poliţia Statală din Italia. Acesta a fost dat în urmărire naţională şi, ulterior, internaţională, după ce instanţa a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestuia.