Cancelarul german Olaf Scholz, vizită în România. Va fi primit sâmbătă de premierul Marcel Ciolacu

Publicat: 06 apr. 2024, 11:53, de Cezar Andrei, în POLITICĂ , ? cititori
Cancelarul german Olaf Scholz, vizită în România. Va fi primit sâmbătă de premierul Marcel Ciolacu
Cancelarul german Olaf Scholz, vizită în România. Va fi primit sâmbătă de premierul Marcel Ciolacu

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, are programată sâmbătă o vizită în România și urmează să fie primit de premierul Marcel Ciolacu, cei doi urmând a participa la întâlnirea liderilor Partidului Socialiștilor Europeni.

Cancelarul german Olaf Scholz, vizită în România

Discuţiile dintre Olaf Scholz și Marcel Ciolacu se vor axa, printre altele, pe chestiuni bilaterale, de securitate şi de politică economică, transmite News.ro.

Ulterior, cancelarul german va participa la o masă rotundă cu reprezentanți ai mediului de afaceri. Totodată, Olaf Scholz, alături de comisarul european Nicolas Schmit și preşedintele PES Stefan Löfven vor participa împreună cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, la conferința prilejuită de Întâlnirea Liderilor Partidului Socialiştilor Europeni, transmite Parditul Social Democrat.

Citește și: Marcel Ciolacu: „Până la sfârşitul anului, vom avea o inflaţie sub 5%”. Pe ce se bazează premierul

”Alternativa la mandatele preşedinţilor de Comisie de dreapta, soluţiile social-democraţiei europene la problemele cu care oamenii se confruntă, ce va face PES pentru ca Uniunea Europeană să funcţioneze mai bine, mai eficient şi mai ales, în interesul cetăţenilor, sunt doar câteva dintre temele de dezbatere”, a precizat PSD.

Citește și: Care este marea provocare a momentului pentru premierul Marcel Ciolacu

Ultima întâlnirea dintre Marcel Ciolacu și Olaf Scholz, ale căror partide fac parte din aceeași familie politică europeană, a avut loc în noiembrie anul trecut, la Malaga, unde s-a desfășurat congresul socialiștilor europeni.

”România are în cancelarul Germaniei un prieten şi un susţinător al aderării ţării noastre la spaţiul Schengen. Suntem încrezători că împreună cu Germania putem construi o Europă mai puternică, unită şi corectă”, a scris atunci Marcel Ciolacu pe reţeaua X, alături de fotografii în care se plimba şi lua prânzul cu şeful guvernului german.