Când va fi anunțat câștigătorul licitației pentru metroul din Cluj-Napoca

Au început demersurile pentru proiectarea și execuția metroului din Cluj-Napoca. Primăria a lansat licitația pentru proiectarea și execuția metroului din Cluj-Napoca, iar câștigătorul va fi anunțat la data de 28 februarie.

Potrivit Sistemului Electronic de Licitații Publice (SEAP), în 28 februarie la ora 18 este termenul final de anunțare a asocierii de firme care a câștigat licitația de ”proiectare și execuție lucrări de Infrastructură (structură de rezistență, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalații), Automatizare trafic, Racordare alimentare cu energie electrică aferente obiectivului de investiție Magistrala I de metrou Cluj”.

La data de 2 decembrie 2022, edilul orașului, Emil Boc, preciza că analizarea ofertelor pentru proiectarea și execuția metroului din Cluj-Napoca va dura 60 de zile lucrătoare de la data depunerii acestora, 28 octombrie 2022.

Practic, câștigătorul licitației trebuia anunțat la data de 27 ianuarie 2023, însă termenul a fost prelungit din cauza numeroaselor clarificări solicitate de firmele care au depus oferte.

Estimativ, costurile pentru ridicarea metroului din Cluj pot ajunge la 9 miliarde de lei (1,8 miliarde de euro), din care 300 de milioane de euro provin din PNRR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...