Când va fi gata centura ocolitoare a orașului Comarnic

Publicat: 04 iun. 2024, 06:23, de Andrei Ceausescu, în Transporturi , ? cititori
Când va fi gata centura ocolitoare a orașului Comarnic

Proiectul de construcție a centurii ocolitoare a orașului Comarnic, un proiect de importanță majoră pentru descongestionarea traficului pe Valea Prahovei, se apropie de finalizare, conform declarațiilor fostului președinte al Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu. Cu toate acestea, deschiderea traficului pe această rută vitală va fi amânată până anul viitor.

Lucrările la centura Comarnic avansează conform planificării, iar în prezent proiectul este finalizat în proporție de aproape 50%. Această nouă șosea, cu o lungime de aproximativ 6 kilometri, va oferi o alternativă eficientă la traseul actual de pe DN1, ocolind orașul Comarnic dinspre vest.

Proiectul include construcția a trei poduri noi, dublarea podului existent peste râul Prahova de pe DJ101R, precum și un pasaj superior peste râul Prahova și calea ferată Ploiești-Brașov. De asemenea, vor fi amenajate sensuri giratorii adecvate la intersecțiile cu DN1, pentru a gestiona eficient traficul provenit atât de pe noua centură, cât și din orașul Comarnic.

Inițiat de Consiliul Județean Prahova și finanțat de Ministerul Transporturilor prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), proiectul are ca principal obiectiv descongestionarea traficului de pe Valea Prahovei, unde valorile de trafic înregistrate în prezent sunt semnificative, cu un număr de 35.000 – 40.000 de autovehicule pe zi și o viteză medie de doar 30 km/oră.

Deschiderea traficului pe această nouă rută a fost amânată pentru anul viitor, conform declarațiilor oficiale. Chiar dacă lucrările sunt într-un stadiu avansat, se pare că finalizarea și pregătirile necesare pentru deschiderea către trafic vor necesita încă timp suplimentar.