Când vor fi emise „pașapoartele COVID-19” în România

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că certificatele digitale COVID vor apărea în România până la sfârşitul lunii iunie.

În acest moment, autorităţile pregătesc portalul care să elibereze aceste certificate, a precizat Gheorghiță.
Acest tip de certificat se va putea genera la solicitarea fiecărei persoane de pe un portal la care la acest moment se lucrează și va fi gata în perioada următoare. El va fi disponibil atât pe telefon, îl putem prelua și arăta de ori câte ori se solicită. Este un cod QR care conține o serie de informații esențiale cum ar fi nume, prenume, data nașterii, tipul de informație medicală pe care o oferă și statul emitent”, a explicat Valeriu Gheorghiță la Europa FM.

Certificatul va fi gratuit, securizat și accesibil tuturor cetățenilor din toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Primele pașapoarte COVID-19 au fost deja lansate de 7 state membre de marți, chiar în ziua lansării portalului tehnic la nivelul Uniunii Europene. Sistemul tehnic permite verificarea certificatelor digitale de călătorie în condiții de siguranță și cu respectarea vieții private.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole