Care este leguma ieftină, ușor de găsit, ce poate să scadă nivelul zahărului și colesterolului din sânge?!

Ieftină, la îndemână chiar în supermarket, această legumă ar putea să scadă nivelul zahărului și al colesterolui în sânge și, în același timp, să fie folositoare în tratamentul diabetului de tip 2.

Potrivit rezultatelor unui studiu prezentat la a 97-a reuniune anuală a Endocrine Society de la San Diego, un extract din bulbul de ceapă ar putea să scadă foarte mult hiperglicemia și nivelul colesterolului total, mai ales atunci când este administrat în același timp cu metformina, un medicament antidiabetic, transmite Top Sante.

Ceapa se găsește ușor și are potențial de a fi folosită în tratamentul pacienților afectați de diabet, spune Anthony Ojieh, autorul principal al studiului și profesor la Delta State University Abraka, Nigeria.

Cercetătorii au efectuat teste pe șoareci afectați de diabet de origine medicală. Ei au fost împărțiți în trei grupe și au primit doze diferite de extract de ceapă (200 mg, 400 mg și 600 mg/kg greutate corp) în completarea unui tratament antidiabetic. Rezultatele au fost comparate cu cele ale șoarecilor non-diabetici cu o glicemie normală, care au primit, de asemenea, tratamentul și o doză de ceapă.

La șoarecii diabetici, care au primit doze ridicate de ceapă – 400 și 600 mg -, autorii au constatat o reducere substanțială a glicemiei, respectiv cu 35 – 50%.

Ceapa a permis, de asemenea, scăderea nivelului colesterolului total la șoarecii diabetici, efectele fiind mai vizibile în cazul dozelor mai mari.

La șoarecii non-diabetici, suplimentul de ceapă a generat acumularea de kilograme în plus. Acest fenomen nu a fost constatat la șoarecii diabetici.

Ceapa nu este bogată în calorii, explică prof. Ojieh. Totuși, pare să crească nivelul metabolic și totodată apetitul.  Deocamdată, mecanismul prin care ceapa a provocat reducerea glicemiei încă nu este complet elucidat de cercetători, ceea ce face necesare alte studii pentru a se ajunge la o explicație, recunosc aceștia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...